Cum. Mar 29th, 2024

Türki Cumhuriyetlerin bağımsızlıklarının 30’uncu yılı şerefine Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nde düzenlenecek fotoğraf sergisi, 3 Kasım’da Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonunda açılacak

Yakın Doğu Üniversitesi ve TÜRKSOY iş birliği ile Türki Cumhuriyetlerin bağımsızlıklarının 30’uncu yılı şerefine düzenlenecek fotoğraf sergisi, 3 Kasım Çarşamba saat 9.30’da, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonunda açılacak

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) üyesi Türki Cumhuriyetlerin bağımsızlıklarının 30’uncu yılı şerefine Yakın Doğu Üniversitesi ve TÜRKSOY iş birliğinde hazırlanan “Bağımsızlıklarının 30’uncu yılında Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan Fotoğraf Sergisi” Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından 3 Kasım 2021 Çarşamba günü saat 9.30’da Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonunda açılacak. Sergi, 15 Kasım’a kadar ziyarete açık olacak.

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen sergi, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan’ın bağımsızlığının otuzuncu yılına ithafen, Türk dünyasının en seçkin fotoğraf sanatçılarının objektiflerine yansıyan kareleri bir araya getiriyor. Fotoğraflar, Türkî Cumhuriyetlerin tabiatı, tarihi, mimari dokusu, insan manzaraları ile kültür ve sanatını yansıtıyor.

TÜRKSOY, kurucu beş ülkenin bağımsızlık kutlamalarını İzmir’de başlatmış, İstanbul, Aydın, İsparta, Denizli, Ankara, Bilecik, Hatay, Niğde ve Karaman illerinde etkinlikler düzenlemişti. Romanya’nın Craiova ile Köstence kentlerinde ve Macaristan Budapeşte’de düzenlenen etkinliklerin ardından kutlamalar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde sürdürülüyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen