Cum. Nis 19th, 2024

Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında, erken teşhisin önemine ve farkındalığa dikkat çekmek üzere Victoria’s Secret, #MemeKanseriKontrolu sloganıyla yazar İclal Aydın’ın keyifli moderatörlüğüyle, Instagram üzerinden düzenenlenen canlı yayınlara ev sahipliği yaparak, takipçilerini bilgilendiriyor.

Günümüz dünyasında kadın sağlığına yönelik en büyük tehdit kanser olup, en yaygın olanı ise meme kanseri. Meme kanseri, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kadınlarda en sık görülen kanser türüdür. Victoria’s Secret, kadınları meme sağlığı konusunda bilgilendirmek, farkındalık yaratmak ve erken teşhisin önemini vurgulamak adına başarılı yazar İclal Aydın’ın moderatörlüğünde Instagram canlı yayın serisine başladı.

Instagram canlı yayın serisinin ilki; “Meme Kanseri Farkındalığı ve Erken Teşhisin Önemi” konusu üzerine Meme Sağlığı Derneği (MEMEDER) Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Beyza Özçınar ile 19 Ekim’de gerçekleştirildi. Sohbette meme sağlığında dikkat edilecek noktalar, kendi kendine muayene yöntemi, erken teşhisin önemi, hayatımızda nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi bir çok önemli noktaya değinildi.

Canlı yayınların ikincisi 28 Ekim’de “Meme Kanseri ile Mücadele Hikayesi” konu başlığıyla, meme kanseri tedavisi gören sevilen oyuncu Canan Ergüder ile gerçekleştirildi. Meme kanseri ile mücadelesini anlatan Canan Ergüder, kendini düzenli olarak muayene etmenin ve mamografi çektirmenin ne kadar önemli olduğunu dile getirirken, teşhisin ilk gününden bugüne yaşadıklarını tüm içtenliği ile paylaştı.

Meme Kanseri sürecinde tedavi kadar psikoloji de bir o kadar önemli. Farkındalık ayındaki Instagram canlı yayın serisinin sonuncusu 1 Kasım’da Psikoonkolog Dr. Esra Savaş ve Influencer Ayşenur Parlak ile “Meme Sağlığı Psikolojisi & Mücadelede Ailenin ve Sevdiklerinin Yeri” üzerine değerli bir sohbet gerçekleştirilecek. Ayşenur Parlak’ın kanserle mücadeledeki ilham veren hikayesini ve bu süreçte ailesinin ve yakınlarının önemini dinlerken, Psiko Onkoloji Uzmanı Dr. Esra Savaş’ın tedavi ve sonrasındaki sürecin psikolojik boyutunu anlatacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen