Cum. Nis 19th, 2024

Kidcore yarattığı etkiyle, zaman makinesine atlayıp ilkokul yıllarımıza gitmemizi sağladı. Türlü türlü boncuklar satın alıp, ipe geçirdiğimiz o günlerde, bunun gelecekte trend olacağını nasıl bilebilirdik ki?

İtalyan moda markası Moschino’nun Eylül ayında yaptığı defilede iz bırakan detayları hatırladığımızda, koleksiyonun üzerinde hakimiyet yaratan çocuksu desenler ve renklerdi. Desenlere eşlik eden takılarda bu konsepte uygun olarak hazırlanmıştı. Boncuklar, pastel tonlarındaki dev kolye ve yüzükler, markanın kreatif direktörü Jeremy Scott’ın geri dönmek istediği çocukluk yıllarına bir ithaf niteliğindeydi.

Günümüzde, kidcore trend anlayışı başta influencerlar olmak üzere herkes tarafından benimseniyor. Öyle ki aksesuarlarda gördüğümüz renk ve şekiller tam olarak trendin getirdiği ruhu temsil ediyor.

1

Maxi Plastik Yüzükler

Büyük plastik yüzükler, yazın başından beri aksesuarda ses getiren ürünler arasındaydı. Maxi, çoğunlukla neon ve baskın tonlarla kendini gösteren bu yüzüklerle, hepimiz ilk defa sosyal medyada tanıştık. Başlarda hiçbirimiz bu denli bir talep şoku yaratacağını beklemiyorduk. Bunun üzerine Bella Hadid’in bir karede taktığı bu yüzükleri takması, bu yazın favori haline gelecek takı trendine zemin hazırladı. Bella Hadid’in ardından şimdi de Lily Rose Deep parmaklarını dolduran devasa yüzüklerle karşımızda!

Instagram : @la_manso

2

Bilekte Kocaman Halkalar

Plastik aksesuarların saymakla bitmeyen trendinin ikinci örneğini Dua Lipa’da gördük. Bu fotoğraf, saçlarını iki yandan ören ünlü şarkıcının çocuksu halini gözler önüne seriyor. Her iki bileğinde büyüklüğüyle odak noktası olan plastik halkalar, aksesuarda boyutsuzluk devrini başlatıyor.

Instagram : @dualipa

3

Örgülerin Arasında Boncuklar

İlkokulda annelerimiz saçlarımızı örerken aralarına rengarenk boncuklar eklerdi. O boncuklar, aynada kendimize baktığımızda bizi heyecanlandırır mutlu ederdi. Şimdi o anları hatırlamanın ve tekrar yaşatmanın zamanı! Aradan yıllar geçmesi bu trend için yaşınızın geçtiğini göstermez. Örgünlerinize boncuklarla renk katarak, özlediğiniz ilkokul günlerine geri dönebilirsiniz.

Instagram : @courtneymawhorr

4

Telefonu Süsleyen Şekilli Kayışlar

Son dönemde boncuklar, güncel telefon aksesuarımız gibi! Pandeminin cansız havasından çıktığımız şu günlerde, kendimizi renklerin sonsuz enerjisine bırakıyoruz. Renklerle bu sefer telefonlarımızı süslüyoruz. Özellikle bir hobi arayışı içerisindeyseniz, boş vaktinizde boncuklu kayışlarınızı siz tasarlayabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan tek şey kalın bir ip, renkli boncuklar ve yaratıcılık!

Instagram : @string_ting

5

Boyunda Görünen Harfler

İncilerin arasında görünen ve gizem uyandıran büyük harfler, Kidcore trendinin yeni üyesi! Farklı boyut ve desenlerle arkada planda kalmayı sevmediğini gösteren harfler, büründükleri renkle görünür olmaya çalışıyor. Geometrik şekillerle birlik oluşturarak, klasik inci bir kolyeye renk veriyor.

Instagram : @thebonbonwhimsclub

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen