Per. Mar 28th, 2024

GAİN’in yepyeni sohbet programı Mirgün Cabas ile “Orda Rahat Mısın” ilk bölümünde Milli Takım’ın ve Fenerbahçe’nin henüz kariyerini bitirmeden efsane olmuş kaptanı Eda Erdem’i ağırladı. Cabas’ın sorularını yanıtlayan Erdem, Milletler Ligi, Olimpiyatlar ve Avrupa Şampiyonası süresince yaşananları, çok yoğun geçen 4 aylık bu turun ardından hayatındaki değişimleri ve bugüne kadarki unutulmaz maçların perde arkasını anlattı. Milli Takım Kaptanı, takım için asıl başarılı dönemin 2022’den sonra başlayacağını söyledi. Genç takım arkadaşı Ebrar Karakurt’a verdikleri desteği, Fenerbahçe aşkını ve antrenörlük yapma isteğini anlattı.

Soho House iş birliğiyle gerçekleşen yepyeni program “Orda rahat mısın?” da Mirgün Cabas’ın ilk konuğu Olimpiyatlar ve Avrupa Şampiyonası’nda tüm Türkiye’yi gururlandıran, Voleybol Milli Takımı’nın ve Fenerbahçe’nin kaptanı Eda Erdem oldu.

“Avrupa Şampiyonası mental anlamda zorlayıcıydı”

Olimpiyatlardan büyük bir hayal kırıklığı ile döndüğünü belirten Erdem, bu süreçte çok fazla şey öğrendiğini söyledi. “Avrupa Şampiyonası mental anlamda o kadar kötü geçen bir turnuvadan sonra zorlayıcıydı” diyen başarılı voleybolcu, “Mesela yarı finalde Sırbistan’a karşı oynamak, o yenilgiden sonra madalya maçına çıkmak, 24 saat gibi bir süre içinde aynı performansı, hatta daha iyisini başarabilmek çok zordu. Ama bunu başarabildim; takım olarak başarabildik” dedi.

“Sabırlı bir insanımdır zaten ama biraz daha sabretmeyi öğrendim. Biraz daha büyüdüm ve olgunlaştım bu yaz. Olimpiyatlarda kahroldum ama Avrupa Şampiyonası çok keyifli geçti” sözleriyle süreci anlatan Erdem, tüm ülkeye voleybolu sevdirebildikleri için inanılmaz mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.

“Tokyo kariyerimdeki en büyük hayal kırıklıklarından biriydi”

Tokyo’daki mağlubiyetin ardından Instagram hesabından paylaştığı, duvarın dibinde oturduğu fotoğrafla ilgili, “O maç benim için kariyerimdeki en büyük hayal kırıklıklarından biriydi. Belki en büyüğüydü. Kesinlikle kazanmamız gereken ve kazanabileceğimiz bir maçtı. Maç sonunda duygularıma hakim olamadım” dedi.

“Buradan çıkarsan sana bir daha hiçbir şey olmaz”

Erdem, 2012’deki sakatlığıyla ilgili, başarmak istediği çok şey olmasına rağmen hayatının ve kariyerinin orada biteceğini düşündüğünü söyledi. Dönemin kulüp başkanı Aziz Yıldırım’ın yönlendirmesiyle farklı bir doktora gitmesinin ardından tamamen farklı bir tedavi uygulandığını ve yavaş yavaş voleybola geri dönebilmeye başladığında, “Eda sen buradan çıkarsan sana bir daha hiçbir şey olmaz” diye düşündüğünü anlattı. Erdem, “O günleri yaşamasaydım bugünkü performansı ve bu karakteri gösteremezdim. O dönem yaşadığım her şey beni daha güçlü yaptı. İçimdeki amazon kadınını açığa çıkardı” dedi.

“Makyajı en fazla seven takımız”

“Bütün takımlar arasında makyajı en fazla seven takım olabilir misiniz” sorusuna “Yüzde yüz, kesinlikle katılıyorum buna” diye yanıt veren Eda Erdem, makyajın takımı motive ettiğini fakat abartıldığı takdirde alay konusu olunabildiğini söyledi.

“Asıl başarılı dönem 2022-2023’den sonra başlayacak”

Cabas’ın, daha önce “Bizi biz yapan maç” açıklamasını yaptığı 2019’daki Hırvatistan maçıyla ilgili sorusu üzerine Erdem, “Maç sırasında gününde olmayan arkadaşlarım vardı ama hiçbiri “bugün ben yapamıyorum, oyunu bırakayım” demedi. Herkes istedi. O da bizi mental olarak ve oyun anlamında farklı bir seviyeye taşıdı. O yüzden “bizi biz yapan maç” dedim” diye konuştu. Milli Takım Kaptanı, “Bizim için asıl başarılı dönem 2022-2023’den sonra başlayacak” ifadesini kullandı.

“Ebrar kitleleri aldı, peşinden götürdü”

Genç takım arkadaşı Ebrar Karakurt ile ilgili yaşananları takım olarak nasıl göğüslediklerine yönelik soruya, “Ebrar çok deli dolu bir karakter. Voleybolu çok seviyor. Dediğiniz gibi zor bir dönem geçirdi. Ama biz bir takımız. “Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için” dedik. Yüceltmeyi tercih ettik. Olan bitene hiç kulak asmaması, işine dört elle sarılması gerektiğini söyledik. O da kitleleri aldı götürdü peşinden” şeklinde yanıt verdi.

“Ölümüne Fenerbahçe”

“O kadar Fenerbahçeliyim ki, Fenerbahçe benim için bir kulüp değil, aile gibi hissediyorum. Burada büyüdüm, burada geliştim. Burada başarılar yaşadım. Burada eşimle tanıştım, evlendim. O da çok koyu Fenerbahçeli. Kendimi ailemde oynuyor gibi hissediyorum” sözleriyle Fenerbahçe aşkını anlatan ünlü sporcu, Beşiktaş’ta oynadığı sırada yanıtladığı bir ankette bile, tuttuğu takım sorulduğunda “ölümüne Fenerbahçe” diye yanıtladığını anlattı. “Hiçbir zaman gizlemedim” dedi.

“Antrenörlüğü gerçekten denemek istiyorum”

Cabas’ın kulüpte faal görev almayı düşünüp düşünmediğiyle ilgili sorusu üzerine, sporculuk yaşamın bittiği zaman tecrübelerini genç nesle aktarmayı istediği söyleyen Erdem, “Kulüp yöneticiliği yapabilirim. Bunun yanında antrenörlüğü gerçekten denemek istiyorum” dedi.

Gazeteci ve sunucu Mirgün Cabas Gain’de başlayan yeni programında mesleklerinde zirveye çıkmış isimlerden şu anda bulundukları noktada kendilerini nasıl hissettiklerini öğrenmek için soruyor: Orda rahat mısın? Çekimleri sınırlı sayıda katılımcı ile Soho House İstanbul’da gerçekleştirilen program, yeni bölümleriyle GAİN’de!

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen