Pts. Nis 15th, 2024

Estée Lauder Şirketleri, Forbes’un World’s Top Female Friendly Companies (Dünyanın En İyi Kadın Dostu Şirketleri) listesinde 300 şirket içinde 19. Sırada yer aldı!

Alanında dünyanın önde gelen yayınlarından Forbes, kadınların iş gücü içinde ve dışında desteklenmesine öncülük eden şirketleri belirleyen Dünyanın En İyi Kadın Dostu Şirketleri listesini hazırlamak için pazar araştırma şirketi Statista ile bir iş birliği gerçekleştirdi. 40 ülkeden 85 bin kadının anket katılımıyla derlenen listede katılımcılardan işverenlerini ücret eşitliği ve ebeveyn izni gibi kriterlere göre derecelendirmeleri istendi.

Güzellikten İlham, Değerlerinden Güç Alan bir şirket olarak insanları, pozitif etki yaratmayı ve kapsayıcılığı yaptığı her işin merkezine koyan Estée Lauder Şirketleri ise bu listeye 19. sıradan girerek en üst sıradaki güzellik şirketi oldu. Bu başarı, şirketin uzun süredir devam eden kadınları destekleme kültürünün ve inanılmaz kadın yeteneklerini işe almak, elde tutmak ve ilerletmek için atılan inisiyatiflerinin kaçınılmaz sonucu olarak Estée Lauder Şirketleri’ni gururlandırıyor.

Estee Lauder Şirketleri Başkan Yardımcısı Sara Moss, şirketin küresel iş gücünün 82’sinin kadın olduğunu belirterek, “Kadınları desteklemek kültürümüzde ve stratejimizde var. Ne mutlu ki bunu gösteren kanıtlara da sahibiz.” diyor. Kadınlar, küresel başkan yardımcısı seviyesi ve üzerindeki pozisyonların 59’unu ve yönetim kurulu koltuklarının 44’ünü elinde tutuyor. Moss sözlerine “Bu, şirkette görev alan kadınlara başarılı olabileceklerini, istedikleri her şeye ulaşabileceklerini gösteriyor çünkü bunu sadece bu yıl ya da geçen yıl değil, tarihimizin seyri boyunca gösterdik.” diyerek devam ediyor.

Estée Lauder Şirketleri kadınları destekleyen çalışmalarına kuruluşundan bu yana devam ediyor. Örneğin Evelyn H. Lauder’in eş kurucusu olduğu Pembe Kurdele hareketi, kampanyanın başladığı 1992 yılından bu yana global meme kanseri hareketinin simgesi haline geldi. Şirketin en büyük kurumsal sosyal fayda programı olan bu kampanya, kaynak yaratmak, eğitim ve destek vermek, insanları meme kanserinin olmadığı bir dünya düşüncesine yaklaştırmak amacıyla dünya çapında 60’tan fazla kuruluşu destekliyor.

Aynı zamanda şirket, geçen yıl başarılı ve genç şair Amanda Gorman ile her yaştan kadınlar için 3 milyon dolarlık bir okuryazarlık girişimini hayata geçirdi. Estée Lauder Şirketleri ayrıca Birleşmiş Milletler Vakfı’nın 2023 yılına kadar cinsiyetler arası ücret eşitliğine ulaşmak ve kadınların liderlik geliştirme fırsatlarını genişletmek gibi hedeflere ulaşmayı taahhüt ettiği Five for 5 Girişimi’ne katıldı. Şirketin başkan yardımcısı Sara Moss, halihazırda devam eden mentorluk programının yanı sıra çocuk ve yaşlı bakımı gibi toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik edecek faydaları genişletmeye odaklanan projelerin de devam ettiğini belirtiyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen