Per. Mar 28th, 2024

H&M’in yenilikçi sürdürülebilir tekniklere adadığı Innovation Stories serisinin, hayvan hakları örgütü People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) tarafından tamamen onaylanmış, hayvan dostu bir moda koleksiyonu olan Co-exist, H&M Türkiye’nin de dahil olduğu uluslararası platformda hem Paris’te fiziksel bir lansmanla, hem de dijital ortamda tanıtıldı.

H&M, hayvan hakları örgütü People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) tarafından tamamen onaylanmış, hayvan dostu bir moda koleksiyonu olan ‘Co-Exist Story’i paylaşmaktan gurur duyuyor. Kadın, erkek ve çocuk kıyafetlerini kapsayan koleksiyon, hayvan kaynaklı kumaş ve işlemlere alternatif olmasıyla öne çıkıyor.

‘Co-Exist Story’, H&M’in 2021’in başlarında başlatılan ve daha sürdürülebilir yenilikler, malzemeler ve tasarımlar sergilemeyi amaçlayan Innovation Stories girişiminin üçüncü bölümü Co-Exist Story koleksiyonu, 4 Kasım’dan itibaren tüm dünyada hm.com’da ve seçili mağazalarda, Türkiye’de ise sadece online’da satışa sunuluyor.


Kadın ve erkek koleksiyonları, sabah yürüyüşleriyle gece partileri arasında gidip gelen modern bir şehir insanı için tasarlandı. Koleksiyon, hayvandan üretilen kumaşlar yerine yenilikçi alternatifleri ve daha sürdürülebilir kaynaklı malzemeleri modaya uygun bir tasarımla birleştiriyor. Büyük hacimler, 90’lardan esintiler taşıyan parti kıyafetleri ve fonksiyonel dış giyim ürünlerinin tümü, kır çiçekleri kullanılarak yapılan hayvan tüyüne bir alternatif olan Flwrdwn ve yağ bazlı ve hayvan derileri için bitki bazlı bir alternatif olan Vegea gibi öncü tasarımlarla öne çıkıyor. Kadınlar için kilit parçalar arasında geri dönüştürülmüş polyesterden üretilen büyük boy krem rengi suni kürk manto ve Econyl karışımıyla püsküllü tek omuzlu örgü elbise yer alıyor.

Erkekler için ise, grafiti baskılı geri dönüştürülmüş naylon büyük boy anorak, sokak giyimi estetiğinin bir kanıtı oluyor. Aksesuarlarda, kadınlar için Yulex doğal kauçuktan balıkçı çizmeleri, erkekler için rahat Flwrdwn şişme ayakkabılarıyla ön plana çıkıyor. Koleksiyon ayrıca, H&M için bir ilk olarak The Vegan Society tarafından onaylanan vegan makyajı (iki ruj ve bir eyeliner paketi) içeriyor.

Çocuklar için, tek beden geri dönüştürülmüş naylon anoraklar ve Flwrdwn şişme montlar canlı tonlarda sunulurken, slogan baskılı tişörtler ve ev kıyafetleri hem hayvan dünyasına olan bağlılığı gösteriyor hem de PETA’nın çalışmalarını destekliyor.


“Co-Exist Story koleksiyonu, hem H&M’de hayvan türevli kumaşlara yenilikçi alternatifler keşfetmeye devam eden taahhüdümüzün, hem de müşterilerimize en son modayı sunmaya devam etttiğimizin bir özeti. H&M ve PETA, proje boyunca iyi bir iletişim halindeydi. PETA’nın her gün yaptığı değerli çalışmaları desteklemekten gurur duyuyoruz.” diyor H&M Kreatif Danışmanı Ann-Sofie Johansson.

“PETA’daki çalışmalarımızın çoğu, hayvan kaynaklı malzemelerin kullanımına son vermeye çalışırken H&M gibi şirketlerle olumlu ilişkiler kurarak gerçekleştiriliyor. Gezegene ve üzerinde yaşayan hayvanlara daha duyarlı, muhteşem vegan tasarımlar içeren bir koleksiyonda H&M ile ortak olmaktan heyecan duyuyoruz.” diyor PETA Kurumsal Sorumluluk Müdürü Laura Shields.

Co-Exist koleksiyonu sürdürülebilir materyalleri
VEGEA; şarap yapımı sırasında atılan ve deriye güzel bir alternatif haline gelen üzüm kabukları, sapları ve tohumlarından elde edilen yenilikçi bir vegan malzeme

FLWRDWN; Kuş tüyüne bir alternatif, yerel çayırlarda yetiştirilen ve elle toplanan kır çiçeklerinden yapılmış, böcek ilacı ve yapay sulama içermiyor.

ECONYL; Balık ağları, kumaş artıkları veya yüne alternatif olarak yeniden canlandırılmış, herhangi bir fosil kaynak barındırmayan ve sonsuz olarak geri dönüştürülme potansiyeline sahip olan endüstriyel kumaşlar.

YULEX; neopren yerine kullanılabilecek olan, FSC sertifikalı yenilenebilir bir kaynak, doğal kauçuk.
SpinDye; %75 daha az su, %90 daha az kimyasal ve %30 CO2 azaltımı ile saf ve canlı renkler yaratan, geri dönüştürülmüş polyesteri boyamanın nazik bir yolu.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen