Per. Nis 25th, 2024

2020 kışını büyük oranda sıcak evimizde ve yoğun karantinalarda geçirdiğimiz için gardıroplarımızı yenileyecek fırsat bulamamış olabiliriz ancak 2021, eski kışları aratacak kadar soğuk olabilir ve bu kara kışa hazırlık yapmak isteyenler, kışlık kıyafetlerini seçmeye başladılar.

Karda yürümek için kışlık ayakkabı veya kadın bot modelleri arasında seçim yaparken, kar suyuna dayanıklı olacak şekilde üretilmiş, kışa ve kar yağışına özel ayakkabılar tercih etmek doğru olacaktır. Aslında kışlık ayakkabılar ayağı soğuktan korumak için faydalı olsa da her ayakkabı kar yağışıyla yüzleşebilecek kadar dayanıklı olamayabiliyor. Ayakkabının üretiminde kullanılan malzemeler, karın içinde dondurucu derecelere maruz kaldığında, kırılıp çatlayarak, açılıp parçalanarak ayakkabının kısa sürede ömrünü tüketmesine neden olabiliyor. Dolayısıyla, kar yağdığında kullanmak üzere, kara karşı dayanıklı modeller seçmek önem kazanıyor.

Montlar

Şişme montlar bu kış yine soğuktan korunmak isteyenlerin en büyük yardımcısı olacak. Kadın veya erkek şişme mont modellerinin yoğun ilgi görmesi kaçınılmaz. Kullanışlı içve dış ceplere sahip olan montların, yanında yedek maskeler ve hijyen malzemeleri taşımak isteyecek çoğu insanın gözdesi olacağını tahmin edebilirsiniz.

Ancak sadece montla bu yılki soğukları atlatabilmek çok kolay olmayabilir.

Bu yıl beklenen aşırı soğuklar için, ayak uçlarını, parmak uçlarını ve boyun bölgesini koruyacak aksesuarlar büyük önem kazanacak. Ayakkabı içinde mutlaka kışlık kalın çoraplar, soğuğu geçirmeyecek dayanıklı eldivenler ve rüzgarı kesecek kalınlıkta atkılar veya polar boğazlıklar çok rağbet görecek. Boğazlı kazakların da bu kış bir mecburiyete dönüştüğünü görürsek şaşırmayalım.

Soğuklar, yeterince önlem aldığınızda aslında korkutucu olmaktan çıkıp keyfili bir sürece de dönüşebilir ama yeter ki hava durumunu önceden kontrol edip dışarı çıkarken hazırlıklı olalım.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen