Sal. Nis 16th, 2024

Glasgow’daki ‘COP26 Birleşmiş Milletler İklim Değişimi Konferansı’ için bir video paylaşan Kraliçe II. Elizabeth’i aynı zamanda geçtiğimiz Nisan ayında 99 yaşında hayatını kaybeden eşi Edinburgh Dükü Prens Philip’i de andı. Kayır sırasında konferans katılımcıları “siyasetin üzerine çıkmaya ve gerçek devlet adamlığını elde etmeye” çağıran Kraliçe, parlak yeşil elbisesine 1947’de Prens Philip ile düğününde Onslow’un Dowager Kontesi tarafından kendisine hediye edilen kelebek şeklinde elmas ve yakut bir broş taktı.

Video için Prens Philip’in 1988’de Meksika’da tehdit altında olan kraliyet kelebek habitatını ziyaret ettiği bir fotoğrafının yanında oturan Kraliçe, eşinin yaşamı boyunca vahşi doğayı koruma çabalarını vurgulamış oldu.

“Çevrenin insan gelişimi üzerindeki etkisi, sevgili rahmetli kocam, Edinburgh Dükü Prens Philip’in kalbine çok yakın bir konuydu” diyen Kraliçe, “1969’da bir akademik toplantıda şöyle dediğini çok iyi hatırlıyorum ‘Şu anda dünyadaki kirlilik durumu kritik değilse, durumun çok kısa bir süre içinde giderek daha fazla katlanılmaz hale geleceği olabileceği kadar kesindir. Bu zorlukla başa çıkmak için başarısız olursak, diğer tüm sorunlar önemsizleşecek.” diye ekledi.

Doksan beş yaşında olmasına rağmen gelecek nesiller için mücadele etmekten kaçınmayan Kraliçe, ”Hiçbirimiz önümüzdeki zorlukları hafife almıyoruz, ancak tarih göstermiştir ki uluslar ortak bir amaç için bir araya geldiğinde, her zaman bir umut için yer vardır. Ben, bu konferansın o nadir olaylardan biri olacağını umuyorum. herkesin o andaki siyasetin üzerine çıkma ve gerçek devlet adamlığını elde etme şansına sahip olacağı bir yer…” diye ekledi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen