Cum. Mar 29th, 2024

Kristen Stewart’ın Prenses Diana’nın ikonik gelinliğinin neredeyse aynısını giyme deneyimi, umulduğu kadar heyecan verici değilmiş. 31 yaşındaki oyuncu, bu haftaki Spencer galasında kırmızı halıda “Bunu giydiğim gün, ürkütücü bir gündü” dedi.

Filmde merhum Prenses Diana’yı canlandıran Stewart, gelinlik sahnesinin 1981’de Prens Charles’la olan düğünü de dâhil olmak üzere, gözlerinin önünden geçen birkaç anı yansıtıyor. Aralık 1991’de üç günlük bir hafta sonu tatili boyunca geçen filmde, aktris rahmetli prensesi canlandırıyor. “Spencer” gerçek olaylara dayanıyor ve Prens Charles ile evliliğini bitirme zamanını yansıtıyor.

5 Kasım’da vizyona girecek olan filmin, Diana ve Prens Charles’ın 1981’deki düğününü gösteren tam bir sahne içermediği bildiriliyor. Ancak, Stewart prensesin ünlü gelinliğini bir flashback sekansında giyiyor.

Tabii ki, Prenses Di’nin 29 Temmuz 1981’de Elizabeth ve David Emanuel tarafından tasarlanan orijinal elbisesi değil, ancak kostüm tasarımcısı Jacqueline Durran tarafından Pablo Larraín filmi için yaratılmış bir replika. Fragmandaki Kristen’in ikonik elbisesi, dantel fırfırlı kabarık kollara, dantel süslemeli fistolu bir yakaya ve merhum Prenses’inkini kopyalayan nefes kesici bir peçeye sahip. Vintage moda tanrıları eğiliyor!


Kristen Stewart, Spencer için Prenses Diana’nın ikonik gelinliğinin bir kopyasıyla adım atmanın gerçeküstü olduğunu söylüyor.

Oyuncu, geçtiğimiz günlerde yaklaşan filmde Diana rolüyle ilgili konuştu ve özellikle gelinliği giymenin neden garip hissettirdiğini açıkladı.

Kristen, o sahneyi çekerken replika elbiseyi giymenin “ürkütücü bir gün” olduğunu söyledi. “O elbiseyi giydiğimde, onun hayatına senden önce parlayan bir montajın içine gömülüyorsun. Film üç günlük bir süreçte geçse ve onu spekülatif olarak 29-30 yıllık olmasına rağmen, biz yine de onun hayatından bir tat vermek istedik” dedi. Ve gelinlik o montajın içine yerleştirilmiş ve onu giymek ürkütücü bir gündü.”

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Spencer (@spencerfilmuk)’in paylaştığı bir gönderi

Stewart filmde düğünün bir sahnesinin olmayacağını söylese de, yönetmen Pablo Larraín, Diana’nın Prens Charles’la evlenmeden hemen önce nasıl hissettiğini hayal etmesine yardımcı oldu.

Stewart, “Düğün sahnesini yapmak zorunda değildik ama yine de bu kalenin dışına yürüyerek bir yürüyüş yaptım” dedi. “‘Bekle, ama bu çok özel’ dedim. Bu aslında hayatının çok kesin bir gününe denk geliyor ve (yönetmen Pablo Larraín) ‘O gün hakkında öğrendiğin her şeyi al, biriktirdiğin tüm duygusal tepkilerini buraya koy. Çok ama çok bariz bir şekilde gülünç hale gelen bir ideale inanmak ister misin?’ ‘Tamam anladım. Hadi gidelim’ dedim.”

Yönetmen Larraín, Kristen’ın elbiseyle çekim yaparken “korktuğunu ve heyecanlandığını” söyledi. “Korku değildi aslında, o elbiseyi giymek, onu giymek zordu ve onunla yürümek zordu. Büyük bir yapıydı.”

Stewart, The Post’un “korkunç derecede parlak” olarak adlandırdığı filmdeki performansıyla birçok Oscar dedikodusunda yer aldı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen