Per. Mar 28th, 2024

Tüm işlerde olduğu gibi fotoğrafçılıkta da uzman olmak, profesyonelleşmek uzun yıllar boyu emek, özveri ve tutku gerektirir. Yıllar içinde yetkinliğimiz artarken, bu konuda uzmanlaşırken bize eşlik eden cihazlar da bizimle birlikte evrilir, profesyonelleşir. İşte profesyoneller için ‘olmazsa olmaz’; yaptıkları işin, çektikleri her bir karenin mükemmel görünmesini sağlayacak ekipmanlar şunlar:

Kamera body

Fotoğraf deyince akla kamera body, kamera deyince de akla uzmanlığını yıllar boyu getirdiği deneyiminden alan Canon geliyor. Canon EOS R6, profesyonel fotoğrafçılığın deneyimini baştan uca yeniden tanımlıyor. Fotoğrafçılığa adım atarken dahi uzun yıllar kullanılabilecek yatırım değerindeki Canon EOS R6 kamera; 4K 60p video, Full HD 120p çekim yapabilip 20 kare/sn’de1 20,1 megapiksel fotoğraf çekebiliyor. Aynı zamanda EOS R6, aynasız makineye ilk kez geçiş yapan ve bu cihazlar üzerinde yeteneklerini geliştirmek isteyen amatör fotoğrafçılar için de ideal özellikler sunuyor. Akıllı bağlantı özelliğiyle EOS R6 (2,4 Ghz Wi-Fi8) dahili Bluetooth ve Wi-Fi ile akıllı telefonlara veya ağlara kolayca bağlanabiliyor, yüksek hızda dosya paylaşımı ve FTP/FTPS transferi gerçekleştirebiliyor. EOS R6, devrim niteliğindeki teknolojisi sayesinde gücü ve çok yönlülüğü ile herhangi bir türde fotoğraf çeken tüm amatör ve yarı profesyonel kullanıcıların her türlü taleplerini karşılıyor.

  • 20,1 megapiksel tam kare sensör
  • 20 kare/sn- 12 kare/sn’ye kadar
  • 8 durağa kadar gövde içinde IS
  • Dual Pixel CMOS AF II
  • ISO 100-102.400 aralığı
  • 4K video 60p 10 bit, Full HD, 120 kare/sn
  • 3,69 milyon noktalı EVF
  • 3 inç, 1,62 milyon noktalı değişken açılı LCD
  • Çift kart yuvası (2x SD UHS II)
  • AF çoklu kontrolör
  • Dahili 2,4 Ghz Wi-Fi ve FTP
  • Bluetooth
  • USB ile şarj ve PD-E1 ile besleme
  • Yalnızca gövde 598 g (Pil ve hafıza kartıyla 690 g)

Lens

Canon kameralarla muhteşem bir harmoni sağlayan özellikle de Canon 24-105mm f4-7.1 IS STM Lensler de mükemmel fotoğrafa giden yolda önemli bir yapıtaşı. Yüksek performanslı bu lenslerle birleştirilen yeni nesil sensör teknolojisi sayesinde, profesyonel fotoğrafçılar yüksek hızda çekim yapıp tüm detayları net ve yüksek kaliteli olarak yakalayabiliyor. Aynı zamanda hafif olmasıyla da öne çıkan Canon lensler, video çekimlerinde de kullanıcılarına ciddi kolaylık sağlıyor.

Filtre

Her ne kadar renk filtreleri gelişen teknolojinin bir sonucu olarak kullanımdan neredeyse tamamen kalkmış olsa da bazı mükemmel fotoğraf hala filtresiz olmaz! UV, polarize ve ND filtrelerin bugün bile özellikle doğal ışıkta ve doğal ortamlarda çekim yaparken işlevi yadsınamaz. Işığın etkisini kontrol altına alarak mükemmel görüntü ve renk kalitesi elde etmek, fotoğraflarda ışık yansımalarından kaçınmak ve çıplak gözle keyfini sürdüğünüz manzaranın aynını karelerinize yansıtabilmek için filtreler fotoğrafçıların kurtarıcısı.

Hafıza kartı (128 GB), pil, adaptör

En iyi kamera ve lense yatırım yaptıktan sonra teknolojisi her geçen gün biraz daha yüksek seviyelere çıkan ve her çıkardığı üründe önceki kameralarıyla son derece sert bir şekilde rekabet eden markaların hemen her modeli için farklı veri ve uyumluluk gereksinimleri doğuyor. O zaman bu doğrultuda en iyi hafıza kartını seçmek de yoğun bir araştırma ve mesai gerektiriyor. O noktada da fotoğraf ve video çekimi özelliklerinin en yüksek taleplerini karşılayacak yüksek teknolojili yeni nesil bir hafıza kartına ihtiyacınız olacak demektir.

Kamera çantası

İdeal kamera çantası, fotoğraf ekipmanlarınızın sayısı ve kamera türü doğrultusunda değişebilir bu yüzden profesyonel fotoğrafçılığa yeni adım atanlar için evladiyelik bir çanta temin etmek satın aldığınız makinenin modeli ve markasından bağımsız olarak çantanın uyacağını bilmek önemli. Ardından kapasitesi ve stili doğrultusunda ihtiyacınıza uygun bir çanta seçebilirsiniz.

Fotoğrafçının sağ kolu “tripod/gimbal”

Kalabalık ve hareketli ortamlarda kullanımı zor olsa da profesyonel fotoğrafçıların baş yardımcısı, adeta asistanı tripod’lar. Tamamen ihtiyaca ve çekimin yapıldığı çevreye uygun olarak ayarlanabilen tripod’larla yorulmadan, ışık ve hava koşullarından minimum etkilenerek açıyı, kadrajı en iyi şekilde ayarlayarak yüksek kaliteli ve özellikle makro fotoğraflar ve videolar çekmek mümkün olabilir.

Işık seti

Stüdyo çekimlerinin olmazsa olmazı ışık setleri, zaman zaman dış çekimlerde de fotoğrafçıların kurtarıcısı olabiliyor. Yaşamı sanata dönüştürme yolunda tüm kareyi en gerçekçi ya da fotoğrafçının hayalindeki tasvire en yakın hale getirmek için ışık seti ve kapasitesi önemli başlıklardan biri haline geliyor. Ürün çekimlerinden, online ya da offline mecralara yapılan modelli moda çekimlerine uzanan geniş bir alanda ışığı yumuşatmak, yönünü, açısını ayarlamak için karşımıza onlarca alternatif çıkıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen