Per. Nis 25th, 2024

Son devirde gerilim, hareketsizlik ve ağır çalışma hayatı nedeniyle bel ve boyun ağrılarında büyük bir artışa neden oldu. Uzmanlar, hareketsizliğin artışı, meskenden çalışma uygulamaları nedeniyle ortopedik rahatsızlıkların iki katından daha fazla oranda arttığına işaret ediyor.

Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Sıhhat Kümesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı & Medikal Yönetici Doç. Dr. Hülya Şirzai, bel ve boyun ağrılarında uygulanması gereken sistemlerle ilgili kıymetli bilgiler verdi.

TEDAVİDE EN DEĞERLİ KRİTER AĞRININ NEDENİ

Romatem Medikal Yöneticisi Doç. Dr. Hülya Şirzai bel ve boyun ağrılarının en sık nedeni sanıldığı üzere fıtık değildir. En sık nedeni boyun ve bel kaslarında ki güçsüzlük, yanlış hareket etme, duruş bozukluklularından kaynaklıdır. Bu cins ağrıların tedavisinde fizik tedavi prosedürleri ile birlikte antrenman ön plana çıkmaktadır.

Bel ve boyun ağrılarında kullanılan fizik tedavi usulünün yeterli seçilmesi gerektiğini vurgulayan Şirzai, “Yüzeysel ısıtıcılar, derin ısıtıcılar, analjezik akımlar, traksiyon, manuel terapi, masaj uygulamaları, çeşitli enjeksiyon formülleri hastaların rahatsızlıklarına nazaran planlanmaktadır. Bu uygulamaların ağrı kesici, kasları gevşetici, doku yenileyici ve tamir sürecini hızlandırıcı tesirlerinden faydalanılır. Fizik tedavi uygulamalarının biçimi ve mühleti hastanın ve hastalığın özelliklerine nazaran reçete edilerek uygulanmalıdır.

Ayrıca bel ve boyun bölgesindeki ağrıların giderilmesinde fizik tedavi formüllerine ek olarak kesinlikle kasların güçlendirilmesi ve aşikâr oranda esnekliğinin korunması omurga sıhhatinin devamı için antrenmanların yapılması son derece kıymetlidir. Lakin bu antrenmanlar gelişi hoş değil doktor tarafından hastalığına, yaşına, genel sıhhat durumuna nazaran planlanması gerekmektedir.“ dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen