Per. Nis 25th, 2024

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları EuroLeague’de şampiyonluk parolası ile başladığı sezonu 4. bitirerek büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Barcelona’da yönetimin basketbol şubesine olan inancı azaldı. Barça’lı yöneticiler basketbola ayrılan bütçeyi azaltma kararı aldı.

Yüzde 25’lik kesinti

Mundo Deportivo’nun bildirdiği habere habere göre Barcelona yönetimi yüksek bütçelere rağmen beklenen başarının sezonlardır gelmemesinin ardından 44 milyon Euro olan bütçeden %20 ya da %25’lik kesinti yapmayı planlıyor.

Buna rağmen zirveden kopmayacaklar

İddia edilen yüzdelere göre bütçesi 33-36 milyon Euro bandına inecek olan Katalan ekibi bu düşüşe rağmen EuroLeague’in en çok para harcayan 2-3 ekibinden biri olacak.

Kupa gelmedi

2020’de takımın başına Litvanyalı koç Sarunas Jasikevicius’u getiren Barcelona, son 3 sezonda EuroLeague’in en çok para harcayan takımı olmasına karşın şampiyonluğa uzanamadı. 2020-2021 sezonunda finalde Anadolu Efes’e mağlup olan Katalan ekibi, son iki sezonda yarı finalde ezeli rakibi Real Madrid’e mağlup oldu.

Saras için yolun sonu gelmiş olabilir

Barcelona’yı üst üste 3. sezonunda da hedefe ulaştıramayan Litvanyalı basketbol efsanesi Sarunas Jasikevicius ile yollar ayrılabilir. Barcelona’da bu koltuk için takımın eski koçu Xavi Pasqual’in adı anılıyor.

Bütçe düşüne engel

Bütçe düşürme planları yapan Barcelona’da 15 kişilik kadrodan yalnızca 3 ismin sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. Milli oyuncumuz Sertaç Şanlı, Sloven uzun Mike Tobey ve Slovak şutör Kyle Kuric’in sezon onunda serbest kalıp takımdan ayrılması bekleniyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen