Cum. Mar 29th, 2024

Kadınların ekseriyetle hamilelik, erkeklerin de kilo verme süreci sonrasında karşılaştığı “gevşek ve sarkık karın” meselesinden ‘abdominoplasti’ (karın germe) operasyonu ile kurtulmanın mümkün olduğunu söyleyen Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Murat Diyarbakırlıoğlu, “Karın germe ameliyatıyla göbek deliği altındaki çatlakların tamamı giderilir. Abdominoplasti ameliyatları ‘mini karın germe’, ‘tam karın germe’ ve ‘360 karın germe’ olarak üç farklı formda uygulanabilir” dedi.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Murat Diyarbakırlıoğlu, ‘abdominoplasti’ (karın germe) ameliyatı hakkında, “Karın germe; karındaki gevşeme, sarkıklık ve çatlaklarla bir arada göbek deliğindeki biçim bozukluklarının da giderildiği bir ameliyattır. Bayanlarda sıklıkla doğumlardan sonra, erkeklerde de süratli kilo alıp verme sonucu karın gevşekliği meydana gelir. Karın germe ameliyatı daha güzel bir form elde etmek hedefiyle sıklıkla liposuction ile kombine edilir. Karın germe ameliyatıyla göbek deliği altındaki çatlakların tamamı giderilir. Abdominoplasti ameliyatları ‘mini karın germe’, ‘tam karın germe’ ve ‘360 karın germe’ olarak üç farklı formda uygulanabilir” bilgisini verdi.

MİNİ KARIN GERME DAHA KISA SÜRÜYOR

Mini karın germe operasyonunun öbür ameliyatlara nazaran daha kısa sürdüğünü lisana getiren Diyarbakırlıoğlu, “Yarım saat-1 saatte tamamlanmasının yanı sıra iz ve kesi de çok daha azdır. Alt karın bölgesine uygulanır. İz, iç çamaşırı çizgisinin altında sezaryen kesisinin devamı üzere düşünülebilir. Göbek deliği korunur, yeni bir göbek deliği imaline gereksinim duyulmaz” dedi.

DERİ SARKMASI BÜYÜKSE TAM KARIN GERME UYGULANIR

Ciddi oranda deri sarkması bulunan bireylerde “Tummy Tuck” da denilen tam karın germe ameliyatının tercih edildiğini belirten Diyarbakırlıoğlu, operasyon hakkında şunları söyledi: “Eğer gerekli görülürse karın ve bel bölgelerinden liposuction ile cilt altındaki yağlar vakumlanarak çekilir. Hem üst hem de alt karın bölgesi gerilir ve fazla deri alınır. Bu biçimde çatlakların kıymetli bir kısmından hatta vakit zaman tümünden kurtulmanız da mümkündür. Göbek deliği tekrar şekillendirilir. Ameliyat mühleti ortalama 3 saattir.”

OBEZİTE CERRAHİSİ SONRASI 360 KARIN GERME

Op. Dr. Murat Diyarbakırlıoğlu, obezite cerrahisi sonrasında da sarkmış derinin toparlanması ve bedenin şekillendirilmesi için 360 karın germe (360 Body Lift) ameliyatını uyguladıklarını söz ederek, “Genellikle bariatrik cerrahi ameliyatları sonrasında çok kilo verilmesiyle birlikte bedenin çeşitli bölgelerinde sarkmalar oluşur. Bu noktada bireye post bariatrik cerrahi yardımcı olur. Nesil germe ya da belt lipektomi olarak bilinen bu ameliyat ile bedendeki sarkmalar ortadan kalkarken, daha sıkı ve toparlanmış bir beden görünümü sağlanır. Sırt, bel ve karın bölgesi düzeltilir ve istenilen kıvrımları ortaya çıkarılır. 3 ila 4 saat ortası sürer. Kesi izi bedeni 360 derece saracak formda olur. Fakat yaklaşık 1 sene içerisinde dikiş izleri silikleşir ve deri rengine yaklaşır” diye konuştu.

EN ÇOK TALEP EDİLEN OPERASYON GEBELİK SONRASI KARIN GERME

Gebelik sonrası en sık talep edilen ameliyatın tam karın germe ameliyatı olduğunu lisana getiren Op. Dr. Murat Diyarbakırlıoğlu, “Kilo verme sonrasındaysa en sık yapılan; 360 karın germe yahut jenerasyon germe dediğimiz ameliyattır. Bizim uyguladığımız ameliyatların neredeyse yüzde 40-50’sini bu operasyonlar oluşturur” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen