Cum. Nis 19th, 2024

25 yetenekli gencin kalkınma alanındaki meselelere yapay zekâ kullanarak tahlil bulmayı öğrenecekleri Samsung’un Innovation Campus programı için müracaatlar bugün başladı.

Samsung Electronics’in Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) iş birliğiyle üçüncü kere düzenleyeceği Innovation Campus programı için müracaat süreci başladı. Innovation Campus programı, Samsung’un global kurumsal vatandaşlık vizyonu doğrultusunda yeni kuşak iş gücünün geleceği belirleyen teknolojileri kullanabilmesini sağlamayı, gençlere Dördüncü Sanayi Devrimi’nde muvaffakiyet kazanarak bu alanda öncülük etmek için muhtaçlık duyacakları teknik hünerleri kazandırmayı ve Türkiye’nin dijital dönüşümünü hızlandırmayı amaçlıyor. Program kapsamında iştirakçiler ayrıyeten sorun çözme maharetlerini gerçek hayattaki zorlukların üstesinden gelmek için nasıl kullanabileceklerini öğrenme fırsatı da bulacak.

Odak noktası yapay zekâ olacak

Yapay zekayı odağına alan beş aylık program, 18-29 yaş ortası gençlerin müracaatına açık olacak. Eleme sürecinde başvuranlar teknik testler ve yetkinlik bazlı bir değerlendirmeden geçecek. Başarılı bulunan 25 iştirakçi, ODTÜ profesörleri tarafından Samsung’un yapay zekâ konusundaki global müfredatı ile 5 ay sürecek eğitim almaya hak kazanacak. İştirakçiler, alacakları eğitimin akabinde marifetlerini sergileyebilecekleri projeleri tasarlayarak programın sonunda fikirlerini hayata geçirmelerini sağlayacak maddi takviye ve koçluk dayanağı almak hedefiyle yarışacak. Başarılı iştirakçiler, program sonunda sertifika alacak.

Projeler kalkınma alanındaki problemleri tahlile kavuşturmayı hedefleyecek

Teması Sürdürülebilir Kalkınma Maksatları (SKA’lar) olarak belirlenen yarışta SKA’lar çerçevesinde en fazla ilerleme potansiyeli sergileyen projeler mükafata hak kazanacak. UNDP uzmanları iştirakçilere SKA’lar hakkında ve edindikleri yeni hünerleri kalkınma projelerinde nasıl kullanabilecekleri konusunda yönlendirme sağlayacak. Kıdemli insan kaynakları uzmanları da mesleksel muvaffakiyet için gereken ömür maharetleri konusunda eğitim verecek. Teknoloji bölümünden mentorlar ve rol modeller de program iştirakçileri ile tecrübelerini paylaşacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen