Cum. Nis 19th, 2024

Havalar git gide soğuyor, kış geliyor ve çeşitli tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Soğuk havalarda bilhassa açık alanda çalışanların işi daha da zorlaşıyor. Çalışanların kış mevsiminde donma yahut hipotermi üzere tehlikelere maruz kalabileceğine dikkat çeken Ülke Endüstriyel Kurumsal Tahliller Yöneticisi Murat Şengül, izlenmesi gereken 5 değerli korunma yolunu sıralıyor.

Sene sonuna hakikat yaklaşırken kış yüzünü göstermeye başlıyor ve kimse bu havalarda dışarıda bulunmak bile istemezken açık alanlarda çalışanların iş güvenliği ve şahsî sıhhati açısından işleri epeyce zorlaşıyor. Soğuk havalarda donma, hipotermi yahut cilt rahatsızlıkları üzere birçok risk oluşabildiğini ve açık alanlarda çalışanların alması gereken özel tedbirler olduğunu aktaran Ülke Endüstriyel Kurumsal Tahliller Yöneticisi Murat Şengül, kullanılması gereken ekipmanlarla birlikte dikkat edilmesi gereken 5 adımı aktarıyor.

Çalışanlar Beden Isılarını Muhafazaya Dikkat Etmeli

Kışın güçlü kurallarda çalışanların dikkat etmesi gereken en kıymetli husus beden ısıları oluyor. Soğuk havaların yarattığı en büyük sıhhat risklerinin başında ise hipotermi geliyor. Bir yetişkinin olağan beden ısısı 37°C’dir ve bu ısı 35°C’nin altına düşerse hipotermi yaşanıyor. Hipotermi, bilhassa ülkemizin de doğu kentlerinde çalışanlar için kışın sıkça görülen bir sıhhat sorunu haline geliyor. Bilhassa donma risklerinin de yaşanarak çeşitli sıhhat problemlerine yol açabildiği şiddetli çalışma ortamlarına dikkat çeken Murat Şengül, el ve ayak parmak uçlarında, burunda, kulaklarda yahut yanaklarda donmadan kaynaklı problemlere karşı tedbirlerin alınması gerektiğini vurguluyor.

Kışın Yaşanan Sıhhat Sorunlarından Korunmak Mümkün

Soğuk havalarda açık alanlarda çalışanların azami dikkat etmesi gereken risklere dikkat çeken Ülke Endüstriyel Kurumsal Tahliller Yöneticisi Murat Şengül, oluşabilecek meselelere karşı 5 teklifte bulunuyor.

1. Bir çalışma / dinlenme programı yapılmalı. Soğuk havaya uzun müddet maruz kalmak çalışan sıhhati açısından faydalı değil. Muhakkak bir mühletten sonra beden gerekli ısıyı koruyamıyor ve sıhhat sorunları ortaya çıkıyor. Bu nedenle hakikat planlanmış bir çalışma / dinlenme programının oluşturulması gerekirken, aşikâr aralıklarla kapalı ve sıcak alanlara girilerek beden ısısının dengelenmesine itina gösterilmeli.

2. Yanlışsız iş kıyafetleri giymeye ihtimam gösterilmeli. Kışın soğuk havalarda giyilen iş kıyafetlerinin hava durumuna uygun olması gerekiyor. Soğuk havalarda katmanlar halinde giyinmek çalışanlar için en hakikat tercih olacaktır. Gerektiği vakit bir katmanı çıkarabilmek yahut giyebilmek, çalışanları bir sıcak bir soğuk ortama girmekten doğan soğuk algınlığı üzere hastalıklardan koruyacaktır. İş kıyafetlerinin seçiminde nefes alabilen özelliğe sahip eserlerin kullanımı da çalışanların konforu bakımından değerli.

3. Bere / baret kullanımına dikkat edilmeli. Vücut ısısının büyük bir kısmı baştan kaybedilir ve kulaklar fazla soğuğa maruz kalırsa donabilir. Bere kullanmak, çalışanların beden ısılarını istikrarda tutmalarına yardımcı olacaktır. Baret kullanmak zorunda olan çalışanların baretlerinin uygun bir kışlık astarı olduğundan ya da baret kullanımını engellemeyen baş bandı, bone üzere eserleri kullandığından emin olması gerekir.

4. Kayma riskine karşı gerekli ekipmanlar kullanılmalı. Kışın çok yağmur yahut kar yağdığında yüzeylerin kayganlaşması kaçınılmazdır fakat gerekli tedbirlerin alınması, karşılaşılan zorluğun en az hasarla atlatılmasına yardımcı olur. Bilhassa iskelelerde, çatılarda yahut öbür tehlikeli iş ortamlarında çalışanların kar yahut yağmura karşı buz tutucu tabanlı ve iç yapısı çok soğuklara karşı muhafazalı ayakkabılar üzere hakikat ve gerekli ekipmanları kullanmaları çok değerli.

5. Muhtemel bir sıhhat durumuna karşı hazırlıklı olunmalı. Çok üşüyen bir çalışanın bedeni titremeye başlar fakat bir müddet sonra bu titreme kesilir ve bu korkulan bir duruma yol açabilir. Bir çalışanın titremesinin kesilmesi, şuurunun azalması ve göz bebeklerinin büyümesi üzere belirtiler olduğunda acil müdahale edilmesi gerekebilir. Bu belirtileri yaşayanlar ekseriyetle kendi semptomlarını fark edemeyebilirler ve bir oburunun yardımına gereksinim duyarlar. Bu üzere durumlara karşı acil durum sıhhat dersleri almalı ve gereken sıhhat ekipmanları önden temin edilmelidir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen