Cum. Nis 19th, 2024

Lezita İzmir, Manisa ve Aydın’daki tesislerinde ürettiği etlik civciv, etlik kuluçkalık yumurta ve etlik piliç eserleri için ‘İyi Tarım Uygulamaları” Sertifikası almaya hak kazandı. Uygun tarım uygulamaları sertifikası, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından üretim süreçlerinde yapılan titiz incelemeler sonucunda, gerekli yüksek standartları taşıyan üreticilere veriliyor.

Türkiye’nin en sevilen piliç eti markalarından Lezita, İyi Tarım Uygulamaları sertifikasını almaya hak kazandı. İyi Tarım Uygulamaları sertifikası, Lezita’nın İzmir, Manisa ve Aydın’da bulunan tesislerinde üretilen etlik civciv, kuluçkalık yumurta ve etlik piliç üretim süreçleri için verildi.

İyi Tarım Uygulamaları sertifikası, yetkili kurumlar tarafından başvuran şirkete yönelik tüm üretim süreçleri titizlikle denetim edildikten sonra veriliyor.

İyi Tarım Uygulamaları (İTU) FAO tarafından, “tarımsal üretim sisteminin toplumsal açıdan yaşanabilir, ekonomik açıdan karlı ve verimli, insan sıhhatini koruyan, hayvan sıhhat ve refahı ile etrafa kıymet veren bir hale getirmek için uygulanması gereken işlemler” olarak tanımlanmaktadır. Güzel Tarım Uygulamaları, tarımsal üretimin etraf, insan ve hayvan sıhhatine ziyan vermeyen bir formda yapılmasını, doğal kaynakların korunmasını, tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik ile emniyetli eser arzının sağlanmasını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Âlâ Tarım Uygulamaları programı, kaliteli ve verimli bir ziraî üretimin yanı sıra inançlı besin tüketimi açısından da büyük bir ehemmiyet taşıyor. Üreticilerin karının ve rekabet gücünün artırılmasının yanı sıra tüketicilerin sıhhatinin korunması hedefleniyor. Böylece düzgün tarım uygulamaları koşullarına uygun halde elde edilen eserin, insan sıhhatine ziyanlı kimyasal, mikrobiyolojik ve fizikî kalıntılar içermediği; çevreyi kirletmeden ve doğal istikrara ziyan vermeden üretildiği; üretimi sırasında insan ve öteki canlıların olumsuz etkilenmediği; üretildiği ve tüketildiği ülkelerin ziraî mevzuatına uygun olarak üretildiği doküman ile garanti altına alınmış oluyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen