Cum. Nis 19th, 2024

4 yıl içinde 12 ülkede 4 milyondan fazla kişi tarafından ziyaret edilen ve Türkiye’ye HUPALUPAEXPO tarafından getirilen NASA Uzay Standı, Metropol İstanbul’da ziyarete açıldı.

HUPALUPAEXPO tarafından Metropol İstanbul içinde 2.300 m2 büyüklüğünde alana kurulan NASA Uzay Standı ziyarete açıldı. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) uzay misyonlarına tanıklık etmiş gerçek boyuttaki yapıtların de içinde bulunduğu 200’ün üzerinde kesimin yer aldığı stant, uzaya, gezegenlere, Ay’a, astronot ve kozmonotlara ilişkin ne varsa görmek, dokunmak, izlemek isteyen ziyaretçilere gerçek bir tecrübe yaşatacak.

NASA’nın 50 yıllık uzay çalışmalarını ve tecrübelerini yansıttığı NASA Uzay Standı, bünyesinde yer alan gerçek boyutlu ve tarihi değere sahip koleksiyon yapıtları, interaktif teknolojilerle zenginleştirilmiş VR alanları ile uzayı deneyimleme imkanı sunarken, ziyaretçilerini cihanın gizemine ışık tutan bir seyahate çıkarıyor.

Ziyaretçilerin dokunabileceği gerçek Ay Taşı’nın da bulunduğu stantta, uzay roketlerinin kopyaları ve tam boyutlu uzay aracı modelleri, Saturn V roketinin 10 metre uzunluğundaki modeli, uzaya giden astronotlar tarafından şahsen giyilen kıyafetler, astronot menüleri ve vazifelerde kullanılan ekipmanlar ile Apollo kapsülü, Sputnik 1 uydusunun ve Milletlerarası Uzay İstasyonu’nun (ISS) modelleri en çok ilgi çeken kesimler ortasında yer alıyor.

Sergide, Elon Musk’ın sahibi olduğu Space X tarafından geliştirilen Starship’in prototip modeli de bulunuyor. Space X, eylül ayında Dragon kapsülüyle birinci sivil yolculu uzay uçuşunu yapmıştı. Rehberli tipler ile VR ve simülasyon teknolojileriyle ziyaretçilerin uzay maceralarına interaktif formda dahil olmasına imkan sağlayan NASA Uzay Standı, atölye çalışmalarıyla da her yaştan meraklısına heyecan ve cümbüş dolu bir uzay tecrübesi vadediyor.

HUPALUPA İcra Heyeti Üyesi Merve Timurlenk Şengül “Bu heyecan verici standa mesken sahipliği yapmaktan büyük memnunluk duyuyoruz. 4 yıl içinde 12 ülkede 4 milyondan fazla kişi tarafından ziyaret edilen NASA Uzay Sergisi’nde uzaydan gelen özel kesimler ve oradaki ömrü deneyimlemeyi sağlayan onlarca üst seviye teknolojiye sahip uzay enstrümanı yer alıyor. Standın her yaştan meraklısına gerçek bir uzay tecrübesi yaşatacağını umuyoruz” dedi.

NASA Uzay Standı, Yapı Kredi, İTÜ ETA Vakfı Tabiat Koleji, Roketsan, İTÜ Uzay Sistemleri Tasarım ve Test Laboratuvarı (USTLL), Bilsem, CarrefourSA, Digiturk, Minika ve Asimetrik tarafından destekleniyor. Standın biletleri, Biletix ve Mobilet’ten online ya da Metropol İstanbul, NASA Uzay Standı girişinde yer alan bilet gişelerinden satın alınabiliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen