Cum. Mar 29th, 2024

Günümüzde bayan erkek çabucak hemen herkes saç dökülme şikayeti yaşıyor. Bedenimizin maruz kaldığı ateşli hastalıklar, gerilim, travma, hormonal değişiklikler, demir, çinko, biyotin eksikliği üzere beslenme yetersizliklerinden kaynaklanan faktörler saç sıhhatinin bozulmasına neden olabiliyor. Bir müddettir hayatımızda olan Kovid-19 enfeksiyonu geçiren şahıslarda dökülme şikayetleri de artmaya başladı. Lakin gelişen teknoloji ile birlikte saç ekiminde oksijen terapi periyodu başladı. Bu formül ile güçsüz olan saç yapısı güçlü hale getiriliyor ve dökülme şikayeti de kısa müddette ortadan kalkıyor.

Kan sirkülasyonunu hızlandırmak ve daha sağlıklı saçlara sahip olabilmek için oksijen tedavinin değerli olduğunun altını çizen Global Hair Medikal Yöneticisi Berkant Dural, ‘’Saç ekim uygulamasında ekilen saçların daha canlı ve sağlıklı olması için geliştirilen Oksijen Terapi, saçların daha güçlü olmasını sağlıyor. Bu usul yabancı hastaların da ilgisini çekiyor’’ diye belirtti.

Saç ekiminde artık Oksijen Terapi periyodu başladı. Koronavirüs nedeniyle bireylerde saç dökülme sorunu artış gösterdi. Bu tekniğin saç ekiminde ekilen saçların daha canlı olması için geliştirilen teknoloji ile uygulandığının altını çizen Global Hair Medikal Yöneticisi Berkant Dural, ‘’Saç ekiminden çabucak evvel 15 dakikalık bir seans olarak uygulanıyor. Maksat kök alınacak donör bölgedeki oksijen düzeyini arttırmak, köklerin canlı kalma mühletini uzatmaktır’’ dedi.

‘’Oksijen Terapi Güzelleşme Sürecini Kısaltıyor’’

Yabancı hastalarda dahil olmak üzere birçok kişinin ilgi gösterdiği oksijen terapi, saç ekiminde ekilen saçların daha canlı olması için geliştirilen teknoloji ile uygulanıyor. Bu kapsamda oksijen terapinin 10 günde düzgünleşme sağladığını belirten Berkant Dural, ‘’Bu tedavinin birçok avantajı bulunuyor. En kıymetli yararı oksijen ile saç köklerinin beslenmesidir. Burada bir öbür kıymetli nokta ise saç köklerinin kan sirkülasyonu ile buluşmasıdır. Kan sirkülasyonu ile buluşan kıl kökü, beslenmeye de başlar. Beslenen saç kökleri daha çabuk toplanarak yeni yerine de ahenk sağlar. Saç ekiminden evvel uygulanan oksijen terapi ile saç köklerini güçlendiriyoruz’’ dedi.

‘’Ağrısız ve Acısız Bir İşlem’’

Teknolojinin gelişmesiyle saç ekiminde ekilen saçların daha canlı olması için yeni bir yol olan oksijen terapi avantajları ve acısız bir süreç olmasından ötürü tercih ediliyor. Bu tedavinin ağrısız bir acısız metot olduğunu belirten Dural, ‘’Saç ekim sırasında kanlı manzarayı minimal düzeye indirmesi ve uygulama sırasında acı ve ağrıya sebep olmayan oksijen terapi uygulandıktan 6 ay sonra kaliteli saçların çıkmasını sağlıyor. Ayrıyeten bu usul saç köklerinin süratli bir formda tutunmasını sağlıyor’’ dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen