Sal. Nis 23rd, 2024

Kurumun inovasyon kabiliyetini şirketin her kademesinde yaygınlaştırmak ve sürekliliğini sağlamak amacıyla yola çıkan “Kastamonu Entegre İnovasyon Okulu” birinci mezunlarını verdi. Farklı lokasyon ve departmanlarda misyon yapan 21 Kastamonu Entegre çalışanı, okul periyodu boyunca 5 farklı inovasyon tekniğini uygulamalı olarak deneyimleyip, kendi işlevlerine katkı yapacak, ticari potansiyele sahip projeler geliştirdiler. Yenilikçi eserler ve iş modelleri ile müşteri tecrübesini mükemmelleştirmek, katma bedeli yüksek eserlerle ülke iktisadına daha fazla katkı sunmak için tasarlanan Kastamonu Entegre İnovasyon Okulu, mezunlarını inovasyon elçisi olmaya hazırlıyor.

“İnovasyonu mühendislerin işi olmaktan öteye taşıyoruz”

Törende iştirakçilere diplomalarını veren Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, proje yöneticilerine ve programı tamamlayan çalışanlara emekleri için teşekkür ederken, şirket içinde inovasyon kültürü inşa etmeye kıymet verdiklerini vurgulayan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız şöyle konuştu:

“İnovasyon şapkadan tavşan çıkartmak değildir. Fikir üretmeden evvel inovasyon kültürünü oluşturmak gerekiyor. Sonrasında fikirler aslında gelecek. Daima işimizi daha uygun nasıl yapacağımızı, nasıl geliştirebileceğimizi, fark ettiğimiz bir sorunu nasıl çözebileceğimizi, müşterimizin beklentilerini nasıl karşılayacağımızı düşünmemiz lazım. Oluşturmaya çalıştığımız bu kültür zati bunları yapmamızı sağlayacak. İnovasyon Okulu projemizle bu kültürün şirketimizde yayılmasını sağlıyor ve inovasyonu mühendislerin işi olmaktan öteye taşıyarak herkesi bu sürecin modülü haline getiriyoruz.”

İnovasyonu ve Ar-Ge’yi büyümenin yeni aracı olarak tanımladıklarını belirten Yıldız, “Bu doğrultuda son yıllarda birçok Ar-Ge ve inovasyon yatırımı gerçekleştirdik. Bu alandaki çalışmalarımızı merkezi hale getirerek, bilhassa kompozit teknolojileri manasında gerçek bir Ar-Ge ekosistemine sahip olan Teknopark İstanbul’da bakanlık onaylı Ar-Ge merkezimizi kurduk. Geçtiğimiz yıl ise Ar-Ge harcamalarımızı 50 oranında artırdık. Bu yatırımlar sonucunda piyasanın gereksinim duyduğu, yangına sağlam kapı iç dolgu panelini geliştirdik ve kesimimizde üç boyutlu kalıplanabilir MDF eserini portföyüne alan dünyanın ikinci şirketi olduk. Toz boyamaya uygun MDF geliştirme çalışmalarımız da devam ediyor.” diye konuştu.

“Mottomuz: İnşa et, test et, öğren”

İnovasyon Okulu’nun hedefinin inovasyona yatkın bireylerin gelişimini desteklemek olduğunu vurgulayan Kastamonu Entegre Küresel İş Planlama ve İnovasyon Yöneticisi Dr. Hüseyin Güler şunları tabir etti.

“2018 yılından bu yana, CEO’muz Haluk Yıldız, kurumsal inovasyon kültürünü kurmak manasında her vakit destekçimiz oldu ve yolumuzu açtı. Ben ve takımım, bu dayanağın verdiği itimatla, kurum içi girişimciliği destekleyen bir yapı kurmak üzere çalışmalarımıza büyük bir tutku ile devam ediyoruz. Bu çalışmaların bir sonucu olarak kurguladığımız İnovasyon Okulu da şirket içindeki inovasyona yatkın bireylerin gelişimini sağlamayı hedefliyor. İştirakçiler 9 ay boyunca online eğitimlere katıldı ve fiziki olarak bir ortaya gelmeden sorun keşfi yapıp paha katan yeniliklerin peşinde koştu. Hepsi inovasyonu şirketin tüm kademelerinde yaygınlaştırmak ve sürekliliğini sağlamak ismine attığımız bu birinci adımı çok benimsedi ve daha da öteye taşıdı. Uygulamalı eğitimler ve projelendirme sürecini takiben inşa et, test et ve öğren yaklaşımıyla sorunlara tahlil arayan iştirakçiler eğitimlerin akabinde kendi çalıştıkları alanda inovasyon projesi üretebilecek kabiliyetleri kazandı. Sonuçta da çok bedelli fikir ve eserler ortaya çıktı. Birinci mezunlarımızı verdiğimiz bu programı küresel hale getirip devamlılığını sağlayacağız” dedi.

İnovasyon Okulu projesinin bir kadro işi olduğunu da belirten Güler, İnsan Kaynakları Yöneticiliği ile yol arkadaşlığı yaptıklarını, muvaffakiyet için kolektif bir gayret gerektiğinin de altını çizdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen