Cum. Nis 19th, 2024

“Dünya Koro Müziği Günü“ özel konserinde Narlıdere Belediyesi, birbirinden özel korolara konut sahipliği yaptı. Ortalarında çocuk korolarının da olduğu 10 koro Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi’nde konser verdi.

Narlıdere Belediyesi’nin kültür ve sanat aktiflikleri devam ediyor. “8 Aralık Dünya Koro Müziği Günü” aktiflikleri kapsamında Narlıdere Belediyesi, ‘Dünya Koro Müziği Günü Özel Konseri’ne konut sahipliği yaptı. Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen aktiflikte ortalarında çocuk korolarının da bulunduğu birbirinden özel 10 koro sahne aldı. Her koronun 2 eser seslendirdiği gecenin birinci performansını Narlıdere Çoksesli Çocuk Korosu sergiledi.

Ardından sahneye sırasıyla TPKD İzmir Şubesi Çocuk Korosu, Fermata Oda Korosu, Narlıdere Belediyesi Çoksesli Korosu, Pandora Bayanlar Korosu, Işılay Saygın Hoş Sanatlar Lisesi Çoksesli Korosu, İzmir Demokrasi Üniversitesi Hoş Sanatlar Fakültesi Müzik Kısmı Korosu, Ümran Baradan Hoş Sanatlar Lisesi Çoksesli Korosu, A Capella Gramofon ve TPKD İzmir Şubesi Çoksesli Çocuk Korosu çıktı.

MUAMMER SUN ANILDI

Gecede 16 Ocak 2021’de 88 yaşında hayatını yitiren Türkiye’nin üçüncü nesil bestekarlarından ve 166 çocuk ve gençlik korosu kuran Muammer Sun da anıldı. Birçok marş, kıymetli eserler ile Kurtuluş ve Cumhuriyet sinemalarının müziklerini de besteleyen Sun’un hayatının anlatıldığı kısa belgesel, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Gecenin sonunda Narlıdere Belediyesi Meclis üyeleri, koro şeflerine çiçek takdim etti. Akabinde tüm korolar sahneye çıkarak birlikte ‘Dostluk’ müziğini seslendirdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen