Per. Eyl 26th, 2024


Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edilen Yeni Altay tankının test sürecinde 6 bin gereksinimi karşılayıp karşılamadığına bakılıp 2024 ortasına kadar seri üretim hazırlıkları tamamlanacak.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde bu yıl yeniden İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST sürüyor.

Yeni Altay tankını testler için TSK’ye teslim eden BMC, geliştirme sürecinde kullandığı tankı festival kapsamında sergiliyor.

BMC Savunma Genel Müdürü Mehmet Karaaslan, AA muhabirine, eski prototipten yeni prototipe geçilmesine ve tanka “Yeni Altay” denilmesine neden olan iki unsur bulunduğunu söyledi.

Seri üretim ihalesi sonuçlandıktan sonra ilk planın 18 ay içinde seri üretim teslimatlarına başlamak olduğunu dile getiren Karaaslan, ama o gün öngörülmeyen özellikle ihracat lisanslarıyla ilgili yaşanan kısıtlar ve buna bağlı olarak tank üzerinde bu kısıtları aşmak için değişiklikler yapmak gerektiğini ifade etti.

İlk prototiplerin 2013-2014’te yapıldığını anımsatan Karaaslan, 10 yıllık süreçte TSK’nin başarıyla icra ettiği operasyonlarda edinilen deneyimler, muharebe sahasının değişen şartları, tankların üzerinde olması gereken yeni sistem ihtiyaçları ve yeni özelliklerin ikinci bir faktör olarak önlerine çıktığını belirtti.

ANADOLU AJANSI’NI SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN:

Web sitesi: http://www.aa.com.tr

Twitter: https://twitter.com/anadoluajansi

Facebook: https://www.facebook.com/anadoluajansi

Instagram: http://instagram.com/anadoluajansi

Telegram: https://t.me/anadoluajansi

ANADOLU AJANSI YOUTUBE KANALI HAKKINDA:

Anadolu Ajansı’nın YouTube kanalında farklı kategorilerde günün öne çıkan haberleri, multimedya çalışmaları ve belgeseller yer alıyor.

AA’nın Youtube kanalındaki çalma listelerini kullanarak dilediğiniz kategorideki videolara da abone olabilirsiniz.

Öne çıkanlar: http://bit.ly/2wNedbb

İnsana dair: http://bit.ly/21w2Qf1

60 saniyede bugün: http://bit.ly/2j9LTeh

Haber – Gündem: http://bit.ly/1S5qhcA

360 derece videolar: http://bit.ly/2ja6Zt2

Spor haberleri: http://bit.ly/24sFuco

Editör masası: http://bit.ly/20YWvXg

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen