Paz. Eyl 22nd, 2024

‘Doğadaki yerini keşfet’ sloganıyla, Travel Turkey İzmir Fuarı’yla eş vakitli olarak birinci defa düzenlenen TTI Outdoor Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları fuarı, tabiat tutkunlarının buluşma noktası oldu.

Motokaravan, Çekme Karavan, Alkovenli Karavan, Taşınabilir Konutlar, Özel Hedefli Araçlar, Taşınabilir Hizmet Karavanları, Ticari Karavanlar, Seyahat Römorkları, Karavan Yan Endüstrisi ve Aksesuarları, Kamp Materyalleri ve Ekipmanları, Karavan Kiralama Acenteleri, Dernekler ve Kulüpler, Su Kesiti 10 mt Altı Tekne, Tekne Ekipman ve Aksesuarları, Marinalar, Bisiklet ve Motosiklet üzere eser guruplarının sergilendiği fuara, tabiat ve macera tutkunlarının ilgisi ağır oldu.

İzmir’in tabiatla uyumlu kent gayesi stratejisinde global iklim krizine karşı çevreci, ekonomik ve sürdürülebilir stratejiler TTI Outdoor aracılığıyla tanıtıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hali hazırda yürüttüğü global iklim krizine karşı çevreci, ekonomik ve sürdürülebilir siyasetleri, fuar kapsamında kıymet kazandı.

Doğa ile uyumlu ulaşımda öncü bir kent: İzmir

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer öncülüğünde İzmir, tabiat ile uyumlu ve sürdürülebilir kent amacı doğrultusunda emin adımlarla ilerliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, son iki yılda kentte motorlu ulaşımı azaltmak, bisikletli ve yaya ulaşımını artırmak için pek çok altyapı, uygulama ve teşvik projesini hayata geçirdi. Makam arabası yerine kent içi ulaşımda sık sık bisikleti tercih ederek İzmirlileri bisikletli ulaşıma teşvik eden İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in önderliğinde bisikletin kent içinde ulaşım emeliyle da kullanılmasına yönelik birçok çalışma yapıldı. Avrupa Bisiklet Rotası Ağı EuroVelo’ya Türkiye’den başvuran ve resmi olarak başvurusu onaylanan birinci kent unvanına sahip İzmir’de bisikletli turizmi artıracak adımlar atıldı. Körfezin tamamını çevreleyen bisiklet yolunun dışında İzmir’in her alanına yeni bisiklet yolları yapılıyor. Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi olan BİSİM’in her geçen gün istasyon ve bisiklet sayısı arttırılıyor. Kent içi toplu ulaşımda bisiklet kullanımının teşviki için, makul saatlerde seyahat ve indirimli biniş üzere kolaylıklar sağlanarak toplu ulaşımda bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

‘‘İzmir bisikletçilerin anavatanıdır’’

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in öncülüğünde kentin ulaşım ağının çevreci ve ekonomik bir alt yapıya dönüştürüldüğüne dikkat çeken ACCELL Bisiklet Halkla İlgiler Uzmanı Muhlis Dilmaç, bisiklet kullanıcılarının yanı sıra bisiklet kullanımının toplum şuurunda hafızalara kazınması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Bisiklete binmeniz lazım. Bisiklet üniversaldir. 1817 yılında hayatımıza giren, özünü hiç bozmadan günümüze ulaşan çevreci ve sağlıklı bir ulaşım aracıdır. Alıcısı çoktur, lakin kent yaşantısında yeteri kadar özümsenmemiştir. 14 yıl evvel Perşembe Akşamı Bisikletçileri’ni kurmuştum. Türkiye’ye gece bisiklet kullanımı İzmir’den doğmuştur. Şu an Türkiye’de gece bisiklete binen tüm vilayet ve ilçelerin anavatanı İzmir’dir. İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in, bisikletin ulaşım aracı olarak da kullanılması maksadı doğrultusunda son iki yılda İzmir’de bisikletli ulaşımda büyük dönüşüm yaşandı. Bizlerin de bu işi anlatıp reklamını yapmamız lazım. Evvel herkes bisiklete binmeli. Tunç Soyer bisiklet kullanımı ve teşviki konusunda örnek bir lider. İzmir, tabiat dostu anlayışıyla öncü bir kent oldu. Bisiklet hem pratik ve sağlıklı, hem de doğayı koruyor. Karbon gazı salmıyorsunuz doğaya” diye konuştu.

‘‘Her istikametiyle çok başarılı bir fuardı’’

UKKF İdare Heyeti Lideri Leyla Özdağ: ‘Fuarın tanıtımını tesirli bir formda yapmak için kesinlikle bir Roadshow olmalı diye düşündük. UKKF İdare Şurası Üyeleri, dernek vazifelileri 18 karavandan oluşan Road Show’a katıldılar. Bütün kenti gezdik. Renk kattığımızı düşünüyorum. Kentin bizi hissettiğini düşünüyorum. Yeterli izler bıraktık. Dışarıda Tunç Soyer’in de katıldığı kamp ateşi yaktık. Hoş sohbetler edildi, tanışmalar oldu. Fuarcılığı düşündürdük. Fuar şirketleri saat 6 da biten, herkesin konutuna gittiği bir fuarı değil de, 6 dan sonra da devam eden bir fuarın gerekliliğini düşünmüş oldular. Bu hususta hedefimize ulaştık. Travel Turkey’le eş vakitli yapılması da bizim için çok güzel oldu. Her istikametiyle çok başarılı bir fuardı. Yapılan bu fuarlar ülkemize ışık tutmaktır. Hem kentimize, hem ülkemize ekonomik gelir sağlamaktır. Takviyeleri için İZFAŞ ve TÜRSAB fuarcılığa teşekkür ediyorum’ dedi.

“Turizm fuarı ile birlikte olması çok verimli oldu”

Pandeminin eserlerine olan ilgiyi etkilediğini ancak yalnızca bununla sonlu olmadığını belirten Mooble House Ege Bölge Müdürü Rahmi Çalış: ‘Deprem bunun bir nedeni. Ancak insanların artık yavaş yavaş tabiata dönmesi, daha toplumsal bir yaşama dönüş başladı. Bizim için kamp alanlarının, mesire alanlarının, piknik alanlarının, konaklama alanlarının çoğaltılması gerekiyor. Karavan ve moto-karavanlarda tahminen çok sorun yok lakin Avrupa ile kıyasladığımızda bu alanlar şu an çok az. Fuarda bunları lisana getirip paylaşabilmek bizim için bir fırsattı. Bu fırsatı âlâ değerlendirdiğimizi düşünüyoruz. Fuara katılmak bizim için de ziyaretçiler için de çok kıymetli. Katıldığımız için mutluyuz. Bu aktifliklerin daha kapsamlı ve sık olması birliktelik açısından kıymetli. İstediğimiz amaç kitlesine ulaştık. Belediyelerin burada olması, tabiat müdafaa ve ulusal parkların burada olması, teknelerin olması hepsi aslında bir bütünün modülü. Her biriyle fikir alışverişinde bulunduk. Oda, dernek ve birlik liderlerinden da ağır ilgi gördük. İzmir, Edirne ve Burdur belediye liderlerimiz ziyaret etti. Her biriyle iş birliği yapma modelleri nasıl geliştirebiliriz bunları konuştuk. Tunç Liderimizin bu mevzuda çalışmaları var ve öncü olmasını bilhassa istiyoruz. Bu belediyeler ortasında domino tesiri yaratacaktır. Bizim üzere dalda olan şahıslar için çok değerli. Turizm fuarı ile birlikte olması çok verimli oldu’ diye belirtti.

“Böyle bir fuarın İzmir’de düzenlenmesi ayrıyeten güzeldi”

Fuarın çok keyifli olduğunu söyleyen Decathlon Mağaza Müdürü Yeliz Zeybek: ‘Daha evvel belediye ile bir iş birliğimiz yoktu. Buna öncü olduğumuz için çok memnunuz. Bundan sonraki süreçlerde de birlikte çalışmayı planlıyoruz. Hem mevcut kullanıcılarımızla bir ortaya geldiğimiz hem de yeni bireylere hitap ettiğimiz hoş bir dört gün oldu. Bu türlü bir fuarın İzmir’de düzenlenmesi ayrıyeten hoştu. Bir kesimi olmaktan gurur duyuyoruz. Olağanda bizim mağazalarımızda 81 farklı spor tek bir çatı altında bulunur. Fuarda öncelik verdiğimiz alanlarda ise kamp, kano, yelken, pedal üzere eserler oldu. Birebir vakitte tabiat eserlerinden avcılık eserlerimizi de sergiledik. Beşerler artık daha fazla tabiata döndü. Tabiat aslında uçsuz bucaksız bir cennet. Keşfettikçe daha fazla keşfetme muhtaçlığı doğuyor insanlarda. Bu noktada daha büyük bir süratle bu kesimin ilerleyeceğini düşünüyorum. Turizm fuarıyla eş vakitli olması da çok hoştu. Turizm dediğimiz vakit turizme öncülük eden kentlerin hepsi vardı. Türkiye’de turizm ekseriyetle outdoor sporların da yapıldığı yerlerle paralel olduğu için aslında çok uyumlu oldu. Biz esasen marka imajı olarak doğayı önemseyen ve daha çok kullanıcı odaklı bir marka olduğumuz için fuarla uyumlu bir iştirak sağladık’ diyerek kelamlarını bitirdi.

Maceraseverler fuarda buluştu

2 Aralık Perşembe günü başlayıp 5 Aralık Pazar gününe kadar devam eden TTI Outdoor Fuarı, birbirinden farklı aktiviteleri ile macera ve eğlenceyi birleştirdi. Ziyaretçiler, fuar müddetince “Homeros Macera Parkı Aktiviteleri”, “Accell Bisiklet Aktiviteleri”, “Ödüllü Yarışmalar” ve alanında uzman spor danışmanları ile farklı spor kısımları hakkında bilgi sahibi olabilecekleri “Decathlon” aktifliklerine katıldılar. Fuar içinde kurulan “Hub Meetings” alanında ise “Kamp-Karavan Söyleşileri: Üreticiler Konuşuyor, Üreticiler Dinliyor”, “Bir Turizm Eseri ve Yatırımı Olarak Karavan ve Tiny House”, “Bisiklet”, “Pandemi Periyodunda Kamp Organizasyonları”, “Türkiye Amatör Yelken Sporu” üzere alanlarda söyleşiler gerçekleşti. Fuar kapsamında ayrıyeten, Ressam Savaş Simitli Fotoğraf Standı, tabiat ve sanatı birleştirerek ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen