Paz. Haz 2nd, 2024

‘Afrika’yı biz hak ettik’ diyen TFF Başkanı Mahmut Özgener, Fatih Terim ile ilgili konuştu.

Mahmut Özgener: Milli Takımımız G.Afrika’daki finallere gitmeyi hak ediyordu. Şimdi Bosna’nın 2 maçta da puan kaybetmesi, bizim de kazanmamız gerekiyor. Futbolda şans, matematiksel olarak bitmedikçe tükenmez. Ama çok zor olduğu kesin.

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Dünya Kupası eleme grubundan çıkıp çıkamayacağımızla ilgili “Artık çok zor” yorumunu yaptı ve “Türk Milli Takımı, oynadığı maçlarla finallere gitmeyi hak ediyordu” dedi. Özgener,
Bosna karşılaşmasına ve Fatih Terim’in geleceğiyle ilgili konular hakkında ise şu açıklamaları yaptı: Kritik dakikalarda öyle goller kaçırdık ki akıl alır gibi değil. O pozisyonlardan 1-2’sini değerlendirsek, maç bitecekti. “Kötü
oynadık” eleştirisine katılmıyorum. Çünkü o zeminde iyi oynamayı bekleyemezsin ki. Zeminin her tarafı yoncaydı. Bu mücadele şanssızlık değil. Galibiyeti hak eden bizdik. Futbolda her zaman oynadığınız oyunun karşılığını alamıyorsunuz. 2. yarıda önemli dakikalarda güzel fırsatlar bulduk ama değerlendiremedik. Bosna da gol kaçırdı. Fakat bizim değerlendiremediğimiz pozisyonlar daha kritik dakikalardaydı. 2 Bosna maçına bakınca, buradakini eksiklere karşın 2-1 alıyorsun. Bosna’da da bu kadar kötü sahaya rağmen 1-1 berabere kalıyoruz. Biz kesinlikle
Bosna’nın 4 puan gerisinde kalacak takımdeğiliz, buna üzülüyoruz. İşimiz artık çok zor. Bosnanın 2 karşılaşmada da puan kaybetmesi lazım. “Şansımız bitti mi?” denilirse; futbolda şans, matematiksel olarak bitmedikçe tükenmez. Ama çok zor olduğu kesin.

-‘FATİH TERİM İLE GÖRÜŞMEDİK’-

Fatih Terim Hoca ile ilgili herhangi bir durum, bizim açımızdan kesinlikle söz konusu değil. Mücadele sonrası
kendisiyle herhangi bir görüşmemiz de olmadı. Bizim için görüşülecek acil bir durum yok ki görüşelim. Şu an için de Fatih Terim ile ilgili bir görüşme gündemimizde bulunmuyor.

Karşılaşma bitimi takımı kutladım
Bosna karşılaşması bitimi soyunma odasına gittim, “Siz elinizden geleni yaptınız” dedim. Oyunculuk bir şey yok. Fırsatlar kaçmasa, bugün farklı şeyler konuşuyor olacaktık. Onlar elinden geleni yaptı. Gayretliydiler. Hepsine teşekkür ediyorum. Futbolda bazen oynadığının karşılığını alamıyorsun. Bu maçta da öyle oldu. Galibiyeti hak etmiştik.

‘İspanya maçı içimde yara’
“Ama öncesinde de puan kaybettiğimiz İspanya ve Estonya maçları var ki onlar asla unutulmaz. İstanbul’da Belçika’ya karşı puan kaybetmeyi hak etmiştik, onun için bir şey diyemem. Ama Estonya’daki karşılaşma 10-0 olmalıydı. Olmadı, puan kaybettik. Hele İstanbul’daki bir İspanya maçı var ki o hayatımın en büyük üzüntülerinden
biridir. Zaten futbolu güzel yapan bu. Mücadeleye, oyuna puan vermiyorlar. Verselerdi bugün Bosna’nın yerinde biz olurduk.”

-‘HAKEMLER İÇİN KONUŞMAM’-

“Hakemle ilgili kesinlikle bir konuşma yapmam. Çünkü Türkiye’de hakemlerle ilgili konuşulmasını istemeyen biri olarak, kalkıp hakemle ilgili yorum yapmam yanlış olur. Bu nedenle bu konudaki yorumumu kendime saklıyorum.”

‘Önümüze bakmalıyız’
Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl, “Bize çok yazık oldu” dedi. Kızıl şöyle konuştu: Top 88’de direğin içine çarpıp çıkar mı? “Hakem” desek ne olacak? Olmayan faulü yarattı, hocayı attı, barajı 14 metrede kurdurttu. Gereksiz kartlar çıkarttı, kötüydü. Maçın sonucunu direkt olarak etkiledi. Artık hakeme bağırmanın ne faydası var? 3 puanı geri mi getirecek? Artık önümüze bakmalıyız. Hem oyun 90 dakika, daha maç bitmedi. Bosna, İspanya’ya yenilebilir, Estonya ile berabere kalabilir. Ya da ikisini de kaybeder. Biz bu arada Ermenistan’a 7-8 gol atabiliriz. Her şey olabilir. Ancak şu anda gitme şansımız yüzde 10. Aslında biz en çok futbolculara üzüldük. Büyük emek sarf ettiler ve kesinlikle böyle üzülmeyi hak etmediler. Soyunma odasında herkes yara bere içindeydi. Arda’nın gözü şişmiş, Tuncay’ın ayakları paramparçaydı. Adamlar bizimkileri sahada dövmüşler. İşin gerçeği, kazanmak için her şeyi yaptılar.

By