Cum. May 3rd, 2024

Galatasaray, çekinerek geldiği Diyarbakır deplasmanından zor da olsa 3 puanla ayrılmayı başardı: 2-1.

Hafta içinde UEFA Avrupa Ligi’nde üst tura çıkmayı garantileyen Sarı-Kırmızılı takım, gözünü lige çevirerek, Diyarbakır deplasmanının yolunu tuttu.

Konuk ekip de ligden çekilme iddialarını geri çektikten sonra bir Galatasaray galibiyetiyle moral bulma peşindeydi. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı.

-MÜCADELE ALKIŞLANDI-

Mücadelenin ilk yarısına evsahibi Diyarbakırspor hızlı başladı. Kırmızı-Yeşilli ekip 11. dakikada Mendoza’nın ayağından bulduğu golle 1-0 üstünlüğü yakaladı. Golü yedikten sonra ataklarını sıklaştıran Galatasaray 43. dakikada sabri nin golü ile eşitliği yakaladı ve soynuma odasına 1-1’lik eşitlikle gitti.

İkinci yarıya da etkili başlayan Galatasaray 51. dakikada Kewell’ın ara pasına hareketlenen Arda’nın attığı golle 2-1 öne geçti.Sonraki bölümlerde iki takımda girdiği pozisyonları değerlendiremezken 64. dakika da Galatasaray’da Barış 2. sarı karttan takımını 10 kişi bıraktı. Diyarbakırspor rakibinin de eksik kalmasıyla rakip kalede ataklarını sıklaştırsa da maçın skoru değişmedi ve Galatasaray bu zorlu deplasmandan 3 puan çıkartmayı başardı.

-DİYARBAKIRSPOR: 1 – GALATASARAY: 2-

Stat: Atatürk
Hakemler: Tolga Özkalfa, Baki Tuncay Akkın, Ekrem Kan
Diyarbakırspor: Espinoza, Şener, Abdullah (Erdal dk. 70), Tolga, Basem, Celaleddin (Job dk. 85), Ümit (Erdinç dk. 75), Diallo, Adnan, Mendoza, Tazemeta
Galatasaray: Franco, Sabri, Gökhan Zan, Servet, Hakan, Ayhan, Mehmet Topal, Barış, Arda (Elano dk. 88), Kewell, Nonda (Linderoth dk. 69)
Goller: Mendoza (dk. 11) (Diyarbakırspor), Sabri (dk. 43), Arda (dk. 52) (Galatasaray)
Kırmızı kart: Barış (dk. 64) (Galatasaray)
Sarı kartlar: Şener, Tolga, Espinoza, Erdinç (Diyarbakırspor), Barış (Galatasaray)

By