Şener, parti genel merkezinde düzenlenen ”13. Olağan İl Başkanları Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, Türkiye’de ve dünyada önemli gelişmeler yaşandığını belirterek, ”Maalesef Türkiye bugün kötü adamların kuşatması altındadır. Bu kötü adamlar küresel güçlerin işbirlikçileridir” iddiasında bulundu.
Köşe yazarı Ahmet Hakan’ın ”sabah erken saatlerde beraat kararı verilmiş bir dava hakkında sorgulanmak üzere emniyete götürüldüğünü” ifade eden Şener, ”Bu ne anlama gelir?
Türkiye’de olup bitenlere hangi anlamı yüklememiz gerekiyor? Açıkça bu bir taciz atışıdır. Açıkça bu yıldırma politikalarının bir parçasıdır. Bu basın özgürlüğüne bir saldırıdır.
Türkiye’yi mevcut iktidarın taşeronluğunda küresel güçlerle işbirliği halinde yapılandırma sürecinin alışıldık manzaralarından biridir bu” diye konuştu.
Türkiye’de iktidarı eleştirmenin suç olduğunu öne süren Şener, Odatv’nin Wikileaks belgelerini kitaplaştırma yönünde çalışmaları olduğunu söyledi.
Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Şener, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde olup bitenlerin küresel güçlerin ilgisinden uzak olmadığını dile getirdi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı telefon görüşmelerine yönelik olarak Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, ”Libya’ya müdahale de dahil bazı senaryolar hakkında konuşulduğunun anlaşıldığını” ifade eden Şener, hükümetin bu açıklamayı tekzip ettiğini söyledi.
Erdoğan ile Obama’nın olayların başladığı günden bu yana 4 kez görüştüğünü belirten Şener, ”4 kez ne konuşuyorsunuz? Sürekli insani yardım mı konuşuyorsunuz?
Konuştuklarınız ortaya çıkınca neden farklı açıklama yapma ihtiyacı duyuyorsunuz? Neyi gizliyorsunuz? Bilesiniz ki bu hükümet neyi gizlerse gizlesin, fanilası görünmektedir” dedi.
Başbakan Erdoğan’ın 31 kez Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanı olduğunu ifade ettiğini söyleyen Şener, Hamas lideri Halid Meşal’ın hükümet tarafından Türkiye’ye davet edildiğini hatırlattı. O dönemde ”Hamas’ın askeri kanat liderini hükümet Türkiye’ye davet ediyor.
İsrail bunu terörist olarak ilan etti. Bu Türkiye’ye gelirse Türkiye-ABD, Türkiye-İsrail ilişkileri bozulacak. Bu hükümet bu davetle Türkiye’yi zor duruma düşürecek” şeklinde eleştiriler olduğunu anlatan Şener, şöyle konuştu:
”Bu yayınlar bakanları da etkilediği için Bakanlar Kurulu’nda Başbakan, Dışişleri Bakanı’na dedi ki, ‘Şu Meşal’in gelişini bir anlat bakalım.’ Ne dinledik o gün biliyor musunuz?
Denildi ki, ‘Biz Meşal’in gelişi konusunda İsrail ile görüştük. İsrail bu işten memnun. Çünkü Filistin’de iktidarda Hamas var. Bu şahıs da Hamas’ın güçlü isimlerinden biridir.
İsrail bunları terörist ilan ettiği için kendisi temas kuramıyor. Ancak bizim Hamas ile temasta olmamız ve sonra bu temaslara bağlantılı olarak İsrail’in birtakım taleplerinin üzerimizinden o tarafa iletilmesi, İsrail’in de menfaatlerine uygun düşmektedir. Bu nedenle İsrail ile mutabakat halinde Meşal’i Türkiye’ye davet ettik.’ Verilen bilgi bu.
Bu ziyaretler yapıldı. O arada İsrail Büyükelçisi’nin, Meşal ziyaretini eleştiren, hükümetin bu konuda yanlış yaptığını söyleyen bir açıklaması oldu.
Oradan ters bir açıklama çıkarsa tüm kamuoyu iktidarı destekleyecek. ‘Bravo iktidara, hiç dünyayı taktığı yok.
Tüm sağ-sol fraksiyonların hepsinin ilgi ile desteklediği Filistin temsilcisini kabul etti’ diyecek. En militan solcuların bile destekleyeceği bir tavrın içine hükümetin girmiş görüntüsünü veren bir açıklama…
O günlerde, benim de bulunduğum bir ortamda Başbakan, İsrail Dışişleri Bakanı ile görüştü ve ‘Biz sizinle anlaştık, Meşal gelmeden önce. Bu büyükelçinize söyleyin de bu kadar yeter, başka açıklama yapmasın’ dedi.”
SORULAR
Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Şener, ”Ergenekon” davası sanıklarının milletvekili aday adayı olmasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, her siyasi partinin seçim için taktikleri olduğunu belirterek, ”Önemli isimleri seçim listesine koymanın partilerin seçim taktikleri olduğunu” söyledi.
Diğer partilerin iç işlerini değerlendirmeyi doğru bulmadığını ifade eden Şener, Türkiye Partisi’nin de kendi seçim taktikleri olacağını dile getirdi.
Şener, ”Türkiye Partisi olarak gerekirse tek başımıza inançla, kararlılıkla seçime girer ve mücadelemizi yaparız ama en iyi sonucun aranması da bir siyasi parti açısından zorunluluktur.
Bütün siyasi parti, kimlik ve kişiliklerle görüşmelerimiz olmuştur. Bu görüşmeler bundan sonra da olabilir. Önümüzde daha iyi sonuç alacağımız bir formül gördüğümüz takdirde bir ittifak olabilir. Henüz karara bağlanmış bir sonuç yok” diye konuştu.
AA