Sal. Kas 5th, 2024

Bypass sonrası hastaların normal yaşamlarına dönmelerini sağlamak amacıyla yapılıyor.


Kalp yogasını hiç denediniz mi? Kalbi korumanın yollarından biri de kalp yogasından geçiyor. Peki uzmanlar bunun için ne diyor?

Prof. Dr. Bingür Sönmez: “Yogadaki hafif egzersizler kasları güçlendiriyor, nefes teknikleri kalbe daha kolay oksijen göndermeyi sağlıyor, meditasyon da stresi azaltıyor. Araştırmalara göre; 3-6 aylık dönemde yoga yapanların kan yağları, kan şekerleri ve tansiyonları daha iyi kontrol ediliyor. Daha az ilaç kullanımıyla tansiyonları düzene girebiliyor. Bu yoganın stres hormonu adrenalini azaltıp, mutluluk hormonu endorfini artırmasının bir sonucudur.”

Yoga Uzmanı Dr. Neslihan İskit: “Herkesin yogaya ihtiyacı vardır. Tek ders yapan biri bile kendinde değişiklik hissediyor. Yoga, zamana meydan okuyarak, stresi azaltan, kalbi açan, hayatı zenginleştiren, bilimsel metotlarla kalp hastalarına yardımcı oluyor. Yoga, kalp ameliyatı geçiren hastaların günlük yaşamlarına daha hızlı dönmelerini, ameliyat sonrası yaşanan depresyon dönemini geçirmeden hayata devam etmelerini sağlıyor.”

“Kalp Fonksiyonlarım Düşmüştü”
Kalp fonksiyonlarının yoga ile düzeldiğini söyleyen Osman Müftüoğlu isimli hasta iyileşme sürecini şu sözlerle anlattı; “Geçirdiğim kalp krizinin ardından kalp fonksiyonlarım yüzde 28’e kadar düşmüştü, herkes vefat edeceğimi düşünüyordu. Daha sonra Kalp Yogası ile tanıştım. 2 yıl boyunca kalp yogasını uyguladım. Kalp fonksiyonlarım önce yüzde 40’a şimdi de yüzde 67’ye kadar yükseldi. Böylece bypass olmama gerek kalmadı. Sağlığıma kavuşmamda büyük katkı sağlayan Kalp Yogasını herkese öneriyorum.”

“İlaç Almak Yerine Yoga Yapıyorum”
3 yıl önce bypass olan ve ameliyattan bir ay sonra yogaya başlayan Nur Satar da, “Oprasyondan sonra pek çok bypasslı hasta gibi panik atak sorunu yaşadım, bu rahatsızlığı ilaç kullanmadan yoga yaparak atlattığım için çok mutluyum” diye konuştu.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen