Sal. Nis 16th, 2024

Rusya’nın Sahalin bölgesinde denizdeki bir petrol platformunun Pazar günü devrilmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 17’ye yükselirken kayıp 36 kişiye yönelik umutların da tükendiği belirtiliyor.


Rus haber ajansı RİA Novosti, Sahalin adası yakınlarında bugün bir işçinin daha cesedinin bulunduğunu belirterek, olayda şu ana kadar cesedi bulunanların sayısının 17’ye yükseldiğini, 36 kişinin ise hala kayıp olduğunu kaydetti.

Sahalin bölgesinde şiddetli rüzgar yüzünden devrilen platformda olay sırasında 67 kişi bulunurken, 14’ü sağ olarak kurtarılmıştı.

Buz kırıcı kurtarma gemisi Magada ve Atlas’ın yanı sıra Mi-8 tipi bir helikopter de kayıp 36 kişinin bulunması için çalışmalarını aralıksız sürdürürken yetkililerin kayıpların hayatta olduğuna dair umutlarının giderek azaldığı ifade ediliyor.

Yetkililer, Gazprom’a ait olan ve 1985 yılında Finlandiya‘da inşa edilen 69 metre uzunluğunda ve 80 metre genişliğindeki platformun devrilmesine güvenlik kurallarının ihlali, teknik hata ve kötü hava koşullarının yol açmış olabileceğini belirtiyorlar.

Platformun sahibi olan şirket, olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarına kişi başına en az 3 milyon ruble (9 bin 640 dolar) tazminat verileceğini açıkladı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen