Sal. Mar 19th, 2024
Uefa Avrupa kupası 2016UEFA Avrupa Ligi’nde sona gelindi. İsviçre’nin Basel kentinde oynanacak Avrupa Ligi Final maçında Liverpool ile Sevilla kozlarını paylaşıyor. UEFA Avrupa Ligi Finali Liverpool-Sevilla maçı bugün saat 21.45’te TRT1’den naklen ekrana geliyor.
UEFA Avrupa Ligi Finali İngiltere’nin Liverpool ve İspanya’nın Sevilla takımları arasında bu akşam İsviçre’nin Basel şehrinde oynanacak.
UEFA Kupası Avrupa Ligi Final Heyecanı
UEFA Kupası kimin olacak? Yarı finalde müthiş bir performans göstererek Borussia Dortmund’u geçen Liverpool’un mu, üst üste UEFA Kupasını müzesine götürerek inanılmaz bir başarı yakalayan Sevilla’nın mı olacak?
UEFA Kupası Avrupa Ligi Final Liverpool ve Sevilla karşılaşması bu akşam saat 21.45’te TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak. UEFA Avrupa Ligi finalinde finale gelene kadar sadece bir kez yenilen İngiltere temsilcisi Liverpool, İspanya’nın Sevilla takımıyla karşılaşacak.
UEFA Avrupa Ligi Finali Liverpool-Sevilla maçıİsviçre’nin Basel kentinde oynanacak Avrupa Ligi Final maç öncesi ve sonrası yorum ve analizler TRT Spor’dan anbean yayınlanacak.
Jürgen Klopp yönetimindeki Liverpool, Avrupa’nın 2 numaralı kupasında, finale kadar yaptığı 14 maçta 6 galibiyet, 7 beraberlik aldı ve bir kez de sahadan mağlup ayrıldı. İngiltere ekibi, bu maçlarda rakip fileleri 18 kez havalandırırken kalesinde ise 10 gol gördü.
Kupada son iki yılın şampiyonu Sevilla, Avrupa Ligi’nde yaptığı 8 maçta 4 kez sahadan galip ayrılırken 2 kez berabere kaldı ve 2 yenilgi yaşadı. İspanya temsilcisi bu maçlarda 14 gol attı, kalesinde ise 7 gol gördü.
Kupa heyecanına ortak olmak için TRT 1’de olmaya devam edin.
6.5 milyon Avroluk kupa
UEFA Avrupa Ligi kupasını kazanan ekip, 6.5 milyon Avro’yu kasasına koyacak.
UEFA Avrupa Ligi’nde artık final zamanı… Sevilla ile Liverpool Avrupa’nın iki numaralı kupası için Çarşamba günü kozlarını paylaşacak. Organizasyonda şampiyon olan takım kupa ile birlikte 6.5 milyon Avro’luk gelirin de sahibi olacak.
Sevilla ile Liverpool Avrupa'nın iki numaralı kupası
Bugün saat 21.45’te oynanacak ve TRT1’den canlı yayınlanacak zorlu maçta her iki takım da hem kupa için hem de ekstra gelir için mücadele edecek.
UEFA Avrupa Ligi’nde kupayı kazanan takım, şampiyonluk geliri olarak 6.5 milyon Avro kazanacak. Finalde kaybeden taraf ise 3.5 milyon Avro’yu kasasına koyacak.
Önceki turlar da dikkate alındığında bu iki takım için gelir 10 milyon avroyu aşıyor. Liverpool, kupayı kazanması durumunda UEFA Avrupa Ligi macerasında toplam 16 milyon Avro kazanmış olacak.
Avrupa Ligi’ne Şampiyonlar Ligi’nden katılan Sevilla ise sadece Avrupa Ligi’nden toplam 12 Milyon Avro’yu kasasına koyacak.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”