Çar. Nis 24th, 2024

Prof. Dr. Rana Anadolu, estetik ve tıbbi amaçla yapılan dolgu uygulamalarının mutlaka tıp doktorlarınca yapılması, güvenilir ürünlerin kullanılması, kalıcı dolgulardan kaçınılması gerektiğini belirtti.
Anadolu, insan derisine enjekte edilmesi sakıncalı maddelerle yapılan işlemlerin geri dönüşünün olmayabileceği değerlendirmesinde bulundu.
Uzmanlar, Adana’da, kendisini doktor olarak tanıttığını öne sürdüğü kuaföre estetik operasyon yaptırmasının ardından dolgunlaştırıldığı iddia edilen dudağı enfeksiyon kapan ve şişen hemşire Merve Keleş’in ciddi sağlık sorunu ile karşı karşıya kalmasının ardından, kalıcı olabilecek sonuçların ortaya çıkmaması için uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Anadolu, yaptığı açıklamada, dolgu uygulamaları ve başarılı, sağlıklı dermal dolgu uygulamasının ön koşulları hakkında bilgi verdi.

Son yıllarda estetik dermatoloji uygulamalarının hem Türkiye’de hem diğer ülkelerde arttığını ifade eden Anadolu, dolgunun da en sık kullanılan uygulamalardan biri olduğunu söyleyerek, şu değerlendirmede bulundu:

“Özellikle yüz bölgesinde yaş ve fizyonomi nedeniyle olan hacim ve şekil azalmasında zayıf hatların, elmacık kemikleri, dudak, yüz, çene gibi yüz hat ve bölgelerinin belirginleştirilmesinde, bazı hastalık, kaza veya ameliyat sonrasındaki doku kayıplarının düzeltilmesinde kullanılmaktadır.”

Bu tür uygulamalarda sağlıklı bir kişinin bedenine herhangi bir zarar verilmemesinin öncelik olduğunun altını çizen Anadolu, tüm tıbbi uygulama ve girişimlerde estetik amaçlı olsun ya da olmasın riskin her zaman bulunduğu uyarısını yaptı.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”