Çar. Nis 24th, 2024

Necmettin Erbakan kimdir?

Anayasa Mahkemesi, 21 Mayıs 1971’de Milli Nizam Partisi’nin kapatılmasına karar vermişti. MNP, aynı zamanda Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan’ın kapatılan ilk partisi olmuştu. İşte, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın hayatı…

Türk siyasetçi, mühendis ve akademisyen olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, 28 Haziran 1996 ile 30 Haziran 1997 tarihleri arasında Türkiye Başbakanı olarak Türk siyasi tarihine adını yazdırdı. Siyasi hayatı boyunca kurduğu partilerinin kapatılması olaylarıyla uğraşan Erbakan, bir döneme damgasını vuran güçlü siyasetçilerden biriydi. İşte, muhafazakar bir politikacı olan ve 27 Şubat 2011 yılında hayatını kaybeden Necmettin Erbakan’ın hayatı…

Necmettin Erbakan, 29 Ekim 1926 yılında Sinop’ta dünyaya geldi. İlk öğrenimine Kayseri’de başlamasına karşın babasının tayin olması nedeniyle eğitimini Trabzon’da tamamladı. İstanbul Erkek Lisesi’ni birincilikle bitiren Erbakan, ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi’ne girdi. Buradan da 1948 yılında üniversiteden mezun oldu. Üniversite yıllarında okula mescid açılmasına öncülük etti. 1948 yılında ‘Motorlar Kürsüsü’nde asistan oldu ve 1951’e kadar öğretim üyesi olarak Prof. Dr. Selim Palavan’la beraber motor dersi verdi.

Başarılarla dolu bir eğitim dönemi geçirdi

Üniversite tarafından 1951’de gönderildiği Almanya’nın Aachen Technische Hochschule’de (Aachen Teknik Üniversitesi) doktorasını yaptı. Alman Ordusu için araştırma yapan DVL Araştırma Merkezi’nde Prof. Dr. Schmidt ile çalışmalar yaptı ve Alman Üniversiteleri’nde doktorasını tamamladı. 1953’de Doçentlik sınavını vermek üzere İstanbul’a döndü. 1954’de henüz 27 yaşındayken İTÜ‘de doçent oldu. Araştırmalar yapmak üzere tekrar Federal Almanya’nın Deutz fabrikalarına gitti. Leopar tanklarını geliştirme çalışmasında araştırma başmühendisi olarak görev aldı. 1955 yılında tekrar üniversiteye döndü. 1956-1963 arasında 200 ortaklı ilk yerli motoru üretecek olan Gümüş Motor’u kurdu ve Motor üretimini gerçekleştirdi. 1965’te Profesör ünvanlarını aldı. 1967 yılında ise Nermin Erbakan’la evlendi.

Siyasi yaşama ilk adımı bağımsız aday olarak attı

Necmettin Erbakan, 1969’da Adalet Partisi’nden (AP) milletvekili aday adaylığı Süleyman Demirel tarafından veto edilince Konya’dan bağımsız aday oldu ve milletvekili seçildi. 1970’de Milli Nizam Partisi’ni kurdu, ancak parti kısa bir süre sonra Anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldı. Bu kez, 11 Ekim 1973’de MNP kadrosuyla Milli Selamet Partisi‘ni kurdu. 1974-1978 döneminde üç ayrı kaolisyon hükümetinde başbakan yardımcılığı yaptı. Bu dönemde, Kıbrıs Barış Harekatı’nın yapılmasını savundu.

Tutukluluk dönemi

Necmettin Erbakan, 12 Eylül’de bir süre İzmir Uzunada’da gözaltında tutuldu. Erbakan, 21 MSP yöneticisiyle birlikte ‘MSP’yi illegal bir cemiyete dönüştürmek ve laikliğe aykırı davranmak ‘ suçlamasıyla 15 Ekim 1980’de tutuklandı ve 24 Temmuz 1981’de serbest bırakıldı. Ancak, 1982 Anayasası gereğince 10 yıl siyaset yapma yasağı aldı. 1987’de halk oylamasıyla tekrar siyasete dönen Erbakan, 19 Temmuz 1983’te kurulan Refah Partisi‘ne genel başkan seçildi. 1991 seçimlerinde ise Konya’dan milletvekili oldu.

Başbakanlık dönemi

Refah Partisi, 1995 seçimlerinde başarı elde ederek, 158 milletvekili ile birinci parti oldu. DYP–ANAP koalisyonu başarısız olunca, DYP ile kurduğu Refahyol hükümetiyle birlikte 28 Haziran 1996’da başbakan olarak göreve başladı. Bu dönemde, D-8 adlı büyük bir organizasyonun liderliği gerçekleştirildi. Hazinenin, iç piyasaya borçlanma ihtiyacını ortadan kaldıran “Havuz Sistemi” uygulamasını başlattı. Milli Nizam Partisi ve Milli Selamet Partisi’nin ardından Necmettin Erbakan’ın 1997 yılının aynı gününe denk gelen tarihte, bu kez de Refah Partisi için kapatma davası açılmıştı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, Refah Partisi’nin Anayasa’nın laiklik ilkesine aykırı eylemlerin odağı haline geldiği gerekçesiyle sürekli kapatılması istemiyle 21 Mayıs 1997’de Anayasa Mahkemesi’ne dava açtı ve RP kapatıldı. Erbakan’ın bu dönemde hakkında açılan davalardan aldığı hapis cezaları ilerleyen yaşı göz önüne alınarak ev hapsine çevrildi.

Tekrar genel başkan seçildi

Necmettin Erbakan, Adli Tıp Kurumunun “sürekli hastalık” raporu doğrultusunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 19 Ağustos 2008’de affedildi. 17 Ekim 2010’da tekrar kendi kurduğu Saadet Partisi’nin genel başkanlığına seçildi. Erbakan Hoca, 27 Şubat 2011 tarihinde kroner arter ve kalp yetmezliği hastalıkları nedeniyle hayatını kaybetti.

 

Erbakan’ın Tarihi Milyonluk “Papa Gelmesin” Mitingi Konuşması

Erbakan hocam fethullahın cigerini analiz ediyor.

Erbakan İlluminatiyi Anlatıyor..

Her Türk Evladının Bilmesi Gereken 3 Önemli Yahudi ve Haim Nahum Doktrini

– Sultan Hamit’ten Filistin’de toprak isteyen Theodor Herzl ve 1897’de Basel’de toplanan WZO’da (Dünya Siyonist Kongresi) alınan kararlar
– İttihat ve Terakki’yi kuran ve Sultan Hamit’i devirip, Osmanlı’yı 1. Dünya Savaşına sokarak parçalayan İtalyan Hahambaşısı Emanuel Karasso
– İnönü’nün müşaviri Mısır Hahambaşısı Haim Nahum ve “Lozan’ın gizli maddeleri” yaygaraları ile çarpıtılıp sulandırılmaya çalışılan “Haim Nahum Doktrini”

3 KABBALİST Haham’ın Kriptolarını Erbakan Deşifre Ediyor!..

” … Dönemin Sovyetler Birliği Ankara Büyükelçisi Albert Çernişev, Erbakan’dan “Adil Düzen’in” kendilerine anlatılmasını rica ediyor, Hocamız ise Rusya’dan gelen Profesör, diplomat ve üst düzey bürokratlardan oluşan bir heyete, üç ayrı bölüm halinde “Ekonomik, İlmi, Ahlaki ve Siyasi Adil Düzen Esaslarını” aktarıyordu…

…Milli Çözüm Dergisi’nin yazılarından ve Erbakan’la ilgili yayınlarından etkilenen Japonya’nın önemli bir düşünce kuruluşunun İstanbul temsilcisi Dergimizi arayıp görüşmek ve Japonya’da konferans verdirmek istediklerini aktarmışlardı…

…Günlük 10 Milyon tirajlı YUMİURİ SHIMBUM gazetesinin Röportaj teklifinde şu satırlar yer almaktaydı:

Ekselansları Necmettin Erbakan,..

…Erbakan’ın Türk Cumhuriyetlerini ziyaret notları…

…Rahmetli Rauf Denktaş’ın itirafı: Kıbrıs’ı Erbakan Kurtardı…

…Ahmedinejad: ‘Erbakan, D-8’lerin öncüsü ve mimarıydı’..

ERGENEKON Balon; İsrail’in Hedefi TSK!.. Erbakan Anlatıyor

Necmettin Erbakan: ‘Suriye’yi İşgal edecekler!’ – Tarih: 2003

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan 2003 yılında hepimizi uyarmış: ‘Yahudi lobisinin etkisinde olan Haçlı-Siyonist ittifakı, Arz-ı Mev’udu İsrail’e katma Planı çerçevesinde Suriye’nin derhal işgal edilmesini istiyor’

Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan ebediyete irtihal etti ama yıllar önce söylediği sözlerin gerçekliği bir bir ortaya çıkmaya devam ediyor.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan, 2003 yılında Saadet Partisi Ankara İl Başkanlığı’nda düzenlediği haftalık basın toplantısında dış meseleleri ele aldığı konuşmasında bugün Suriye’de yaşanılan hadiseleri ele almış ve 9 yıl öncesinden hem Ak Parti hükümetini hem ülke insanlarını hem de tüm dünya insanlığını uyarmış, Suriye, Mısır ve ileride nihai hedef olarak Türkiye’nin Arz-ı Mev’udu İsrail’e katma Planı çerçevesinde ele geçirilmek istendiğini söylemişti.

İsrail’in bu çerçevede Suriye’yi işgal edip yumuşak lokma haline getirmek suretiyle yutmayı amaçladığını söyleyen Milli Görüş’ün yeri doldurulamayan Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Ak Parti hükümetine seslenmiş ve Türkiye’nin hızlı bir felakete götürüldüğünü belirtmişti.

İşte Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın basın toplantısından notlar:

YAHUDİ LOBİSİ SURİYE’NİN İŞGAL EDİLMESİNİ İSTİYOR

Bir süre önce, Amerikan Temsilciler meclisi “Suriye’yi Cezalandırma Yasasını” onayladı. Yasa 4’e karşı 398 oyla kabul edildi. Dört karşı oy kullanan temsilciler, “Suriye hakkında ileri sürülen iddiaların doğru ve gerçekçi olmadığı”nı savunurken, Yahudi lobisinin etkisinde olan Haçlı-Siyonist ittifakı, Suriye’nin derhal işgal edilmesini istiyordu.

Irak’ın işgali için ortaya atılan uydurma, yalan gerçeklerin benzerleri şimdi Suriye için söylenmektedir. Güya Suriye Filistinli terörist (!) grupları ve Irak’taki teröristleri destekliyormuş, Suriye, Arapları Amerika’ya karşı kışkırtıyormuş.

BİZ YILLARDIR MİLLETİMİZİ UYARIYORUZ

Biz Milli Görüşçüler, yıllardan beri Amerika’nın İsrail’in asırlık hedeflerine hizmet ettiğini, tek kutuplu bir dünya olmanın imkânlarını kullanarak İsrail’in “Arz-ı Mev’ud” politikasının gerçekleştirilmesine yardım ettiğini, Amerikan müdahalesinin, Filistin, Afganistan, Irak’la sınırlı olmadığını, sırada Suriye, İran, Suudi Arabistan, Mısır ve Türkiye’nin bulunduğunu söylemekteyiz.

Uykuda olanlar veya işbirlikçiler, bu sözlerimizi hep, “Komplo teorisi” şeklinde itham ettiler. İşte şimdi “Takke düştü, kel göründü”

***

ABD — İNGİLİZ VE İSRAİL ÜÇLÜSÜ MEZHEP ÇATIŞMASI ÇIKARMAK İSTİYOR

AKP hükümeti bu çok yanlış, dış politika anlayışı ve uygulaması sebebiyle, Müslüman ülkelerde ve öncelikle Arap âleminde, Türkiye aleyhine bir hava süratle gelişmektedir.

Türkiye, Amerika ve İsrail’le birlikte, Irak’ı parçalamak ve bir bölümünü işgal etmekle, Amerika, İngiliz, İsrail üçlüsünün Ortadoğu planlarına destek olmakla suçlanıyor. Bugün apaçık ortaya çıkmıştır ki, sözüm ona dost ve müttefik Amerikalı, İngiliz ve İsrailliler, İslam âlemindeki bütün etnik ve mezhep kesimlerini birbirleri aleyhine kışkırtmaktadırlar. Bu kışkırtmalardan Türkiye’de hissesini almaktadır.

SURİYE, IRAK’IN AKIBETİNE UĞRAMAMAK İÇİN SESSİZ KALIYOR

Bütün bunlar olurken;

Suriye ordusunu alarm’a geçirdiği halde hiçbir karşılık vermemekte ve olayı diplomatik yolla çözmeye çalışmaktadır.

Sebepler:
– İsrail karşısında güçsüzdür ve yenilmeyi göze alamamaktadır.
– ABD’nin bir bahane aradığını bilmekte, bunu da ona vermek istememektedir.
– Irak’ın akıbetine uğramak istememektedir. Kısacası Kum fırtınası geçene kadar kendini devesinin altında korumaya çalışmaktadır.

NİHAİ HEDEF ARZ-I MEV’UD VE 2. SEVR

Dış mihraklar bir yandan Arz-ı Mev’udu adım adım İsrail’e katmak için çalışırken, öbür yandan da Türkiye’mizi güçsüzleştirmek, (mazaallah) yumuşak lokma haline getirip bölmek, 2. Sevr’i uygulamak için ellerinden gelen her türlü gayreti göstermektedirler.

Necmettin Erbakan’ın 22 yıl önce IŞID, Suriye ve Irak hakkında yaptığı konuşma

Necmettin Erbakan’ın anlattığı gizli silah, Koral mı?

ASELSAN, tamamı yerli imkanlarla yaptığı KORAL Mobil Elektronik Harp Sistemini tanıttı. 5 bataryasıyla hemen Suriye sınırına konuşlandırılan KORAL yerli hava savunma sistemi, tehdit olarak algıladığı füze, uçak ve radar sistemlerini sinyal karıştırma özelliği ile etkisiz hale getiriyor. 100 kilometre menzile sahip KORAL, araç üzerine entegre edilerek kullanılabilen mobil sistemde iki farklı unsur bulunuyor. Önce destek sistemi tehdidi durduruyor ardından taarruz sistemi ile hedefini yok ediyor. Suriye sınırına konuşlandırıldığından beri Rusların korkulu rüyası olan KORAL Sistemi ile ilgili Necmettin Erbakan’ın yıllar öncesinden Ağır Sanayi Hamlesi ve Milli silah ve Milli Güç unsurlarını anlattığı bir konuşmasında bahsettiği “gizli silahımızın” KORAL olduğu iddia edildi.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”