Cum. Nis 19th, 2024

Merhabalar.

Bir Ramazan ayı ve 9 ncu gününde sizlerle Kulluk görevimiz ifa etmeye çalışıyoruz. Rabbim tuttugumuz oruclarımızı kabul buyursun inşaallah.

Hemen hemen internet üzerinde faal olarak süre gelen 100 e yakın sohbet sitesinde chat odalari ve bedava sohbet adı altında verilen arkadaslık sitesi hizmetleri ne kadar kaliteli olursa seviye de o kadar yüksek olucaktır.

Seviyeli sohbet imkanı aslında biz insanların elinde, bu her sektörde daha dogrusu hayatın her alanında da böyle; insanın oldugu yerde sorun var, ya da bilincli insanın oldugu yerde sorun yok.

Bunun okuma ile alakası var mı yokmu bilemem, tabiki etkisi vardır ama benim Annem 70 yasında ve 47 yasında ilkokul diploması aldı dısardan, Babam 84 yasında ilkokul diploması yok, babası ilk ögretmenlerden olduğu halde. Ama.. Sagına soluna onune arkasına komsusuna , tanıdıgına tanımadıgına herkese faydası olan bir insan olarak yaşamını sürmüş.. Sohbeti hoş , hayatın anlamını sindirmiş..

Hülasa demek istedigim şey şudur; son zamanlarda 2-3 cenazeye katıldım, meftanın üzerine toprak attım Mevlam mekanlarını cennet etsin, sonumu gördüm, kendi sonumu, sonra düşündüm, bu neyin hırsı ? bu neyin arsızlığı ? kendimi ne sanıyorum ki ? Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşamak ve onca kırdıgım kalp , onca hataların sonucu benden ahırette hesap gününde sorulmayacak mı ?

Elbette sorulacak.. Affet Yarabbim , Biz gunahkar kullarını affet Yarabbim.

Hayırlı Ramazanlar. Fiemanillah..

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”