Cum. Mar 29th, 2024

Fenerbahçe – Başakşehir maçında hakem Bahattin Şimşek’in verdiği kararlar gündeme bomba gibi düşmüştü. Günlerdir konuşulan hakem kararları sonrası hakem Bahattin Şimşek’in akıbeti de merak konusu oldu.

Fanatik Gazetesi yazarı ve eski hakem Deniz Çoban, Bahattin Şimşek’in hatalı kararları sonrası Merkez Hakem Kurulu’nun izleyeceği yol hakkında yorumlarını paylaştı.

Fenerbahçe – Başakşehir maçının hakemi Bahattin Şimşek’in yönetimiyle ilgili artık çok fazla bir şey söylemenin gereksiz olduğunu ifade eden Deniz Çoban, “Gerçekten hakem başarısız bir maç yönetti. Ama ben en baştan beri ifade ediyorum; Atama doğruysa ve hakem o maçta başarısız olmuşsa bunun sorumlusu hakemdir diyebiliriz. Ama atama en baştan yanlışsa… 5 yılda 17 maç yönetmiş bir hakem ama yönettiği hiçbir maçta baskı altında kalmamış, kritik kararlar vermek zorunda kalmamış. Neredeyse maçlar ‘lay lay lom’ oynanmış. Öyle maçları tamamlamış Bahattin Şimşek’i bu maçın altından kalkar diye atadıysanız en başta hatayı MHK yapmış demektir.” dedi.

Bahattin Şimşek’in hatalı maç yönetiminin ardından bundan sonraki süreçle ilgili bilgi veren Deniz Çoban, “Bu hakemin yaptığı hatalar karşılığında bir dinlenme süresi olması lazım. Fakat MHK’nin öyle bir tarzı var ki… Kötü maç yöneten hakemi ‘Ben bu hakemin arkasındayım’ demek için yeni bir maç daha veriyor. Ben bu tarzı asla kabul etmiyorum. Yapılacak atamalarda Bahattin Şimşek’in ismini görürsek şaşırmayalım.” ifadelerini kullandı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen