Çar. Nis 17th, 2024

DasDas ve Anadolu Efes’in devam eden iş birliği kapsamında, tiyatroseverler pandemi sürecinde uzak kaldıkları tiyatro keyfine yeniden kavuşacak. 

Bütün dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını çerçevesinde alınan tedbirler sebebiyle tiyatrolar perdelerini kapatmak zorunda kaldı. Pandemi sürecinde zor günler geçiren sanat ve sanatçılara desteğini sürdüren Anadolu Efes tiyatrocuları da yalnız bırakmadı. COVID-19 sebebiyle kapalı olan özel tiyatrolara katkı sağlamak için Tiyatro Kooperatifi tarafından başlatılan ’Bizde Yerin Ayrı’ kampanyası kapsamında kurumsal destek veren ilk şirket oldu. Şimdi de pandemi öncesi DasDas’ta tiyatroseverlerle buluşan Westend/Batının Sonu, Joseph K. ve Yalnızlar İçin Çok Özel Bir Hizmet oyunları Anadolu Efes’in katkılarıyla dijital platforma taşınıyor. Anadolu Efes, DasDas’ın dijital oyunlarıyla tiyatro tutkunlarını yeni bir tiyatro deneyimine çağırıyor.

Anadolu Efes’in tiyatroseverleri ‘DasDas Online’ üzerinden buluşturduğu ilk oyun ‘Westend / Batının Sonu’ oldu. Moritz Rinke imzalı, yönetmenliğini Tuğsal Moğul’un üstlendiği oyunun kadrosunda Evren Bingöl, Gün Koper, Mert Fırat, Naz Çağla Irmak, Tülin Özen ve Pervin Bağdat’ın yer alıyor. Westend / Batının Sonu, Eduard ve Charlotte çiftinin şehirden uzakta taşındıkları yeni evlerinde eski arkadaşlarını ve komşularını ağırladığı tüm sırların ortaya döküldüğü geceye tiyatroseverleri konuk etti. Oyun 23 Aralık Çarşamba akşamı saat 21.15’te Anadolu Efes’in katkılarıyla ‘DasDas Online’da canlı olarak izlendi.

Anadolu Efes’in katkılarıyla online olarak takip edilecek Joseph K. ve Yalnızlar İçin Çok Özel Bir Hizmet oyunlarının biletleri mobilet üzerinden satışa sunulacak.

 Anadolu Efes’in kültür sanata 33 yıllık desteği hakkında

Anadolu Efes Türkiye’nin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak amacıyla 1987’den beri kültür sanata kesintisiz destek veriyor. Türkiye’nin kültür sanat hayatına yön veren İKSV ile 33 yıldır iş birliği içerisinde olan Anadolu Efes, 1992’den bu yana Türkiye Tiyatrosu’nun en büyük destekçilerinden biri. Aralarında Sadri Alışık & Çolpan İlhan Tiyatrosu, Kenter Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu, Oyun Atölyesi, Ankara Sanat Tiyatrosu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Tiyatrosu, DasDas gibi tiyatrolarda sahnelenen 1.000’den fazla oyuna katkı sağladı. Ayrıca 2018 yılında kurduğu Anadolu Efes Mavi Sahne platformunda hem genç tiyatroculara sahne imkanı sundu hem de üniversite öğrencilerine erişilebilir fiyata tiyatro izleme fırsatı sağladı. Pandemi sürecinin başından itibaren Dayanışma Birlikte Güzel diyerek çeşitli alanlarda sosyal fayda projeleri hayata geçiren Anadolu Efes, tiyatrolar için başlatılan ‘Bizde Yerin Ayrı’ kampanyasının da ilk kurumsal destekçisi oldu. 

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen