Per. Nis 18th, 2024

Ankara’da yaşayan ve SMA Tip 1 hastalığıyla mücadele eden İsmail Çağan Demir ile ilgili sevindiren haber geldi. Küçük çocuğun tedavisi için gerekli olan para, 3.5 aylık süre içerisinde toplandı. Tedaviye başlayacak olan İsmail Çağan’ın annesi Pelin Demir, destekte bulunan herkese teşekkürlerini iletti.

Halk arasında SMA olarak bilinen açılımı ise Spinal Muskuler Atrofi olan hastalıkla mücadele eden ve tedavi olması için 2 milyon 132 bin Euro’ya ihtiyaç duyan 3 yaşındaki İsmail Çağan Demir için başlatılan kampanya tamamlandı. Gereken paraya ulaşan ve yakın zamanda tedavisine başlayacak olan küçük çocuğun annesi Pelin Demir mutluluğunu paylaşırken, ‘Herkesin 5,10,100 lirasıyla toplandı bu para. Hiç kimse ‘benim paramla mı bu kampanya bitecek’ demesin. O paralarla bitiyor ve aileler, evlatlar o paralarla hayallerine kavuşuyorlar.’ ifadelerini kullandı.

4 Eylül’de başlayan kampanyaya tiyatro oyuncusu Bergüzar Korel Ergenç ve devamında şarkıcı Bengü, sosyal medya fenomeni Kaan Sekban, şarkıcı Petek Dinçöz ile yazar-eğitmen Haluk Tatar gibi ünlü isimler de destek verdi. Bu isimler, sosyal medya hesaplarından İsmail Çağan için bağış yayınları yaptılar.

Gelinen son durumla ilgili olarak konuşan anne Pelin Demir, ‘Önümüzdeki hafta İsmail Çağan tedavisine kavuşacak. Bize destek olan ünlülerimize teşekkür ediyoruz. Tedaviyi alıp, kurduğumuz hayallere kavuşmaya bir adım kaldığı için çok mutluyuz. Artık yürüyebilecek, hayali kedi yakalamaktı ona kavuşabilecek, denize gidip yüzmek istiyordu o hayallerini gerçekleştirebilecek. Yurt içinden ve yurt dışından çok güzel destekler geldi. Herkesin 5, 10, 100 lirasıyla toplandı bu para. İsmail Çağan parası toplanan 14’üncü çocuk oldu. İsmail Çağan’ın arkasından kampanyasını 2 çocuk daha bitirdi. Şu ana kadar 16 çocuk, herkesin gönderdiği 5 liralarla, 10 liralarla kampanyasını tamamladı. O yüzden hiç kimse ‘benim paramla mı bu kampanya bitecek’ demesin. O paralarla bitiyor ve aileler, evlatlar o paralarla hayallerine kavuşuyorlar. Kampanyamızın bittiği günün ertesinde bireysel olarak sosyal medya üzerinden diğer ailelere destek vermeye başladık. Hiçbir çocuğumuzun geçirecek bir dakikası bile yok.’ açıklamasında bulundu.

Tedavinin 3 ay sürecini belirten anne Demir, ‘İsmail Çağan’ın kilosuna bugüne kadar çok dikkat ettik. Doktorlar 13,5 kilogramın altında tedaviye götürmemiz gerektiğini söylediler. Şimdiye kadar İsmail Çağan’ın yediğinden, içtiğinden her şeyinden çok fazla kısmıştık ama tedavisini aldığında İsmail Çağan kakaolu sütü çok seviyor ona kavuşacak. Her şeyi doya doya yeyip içebilecek. Ama tedaviyi alana kadar kontrol altında olacak. İlacını aldıktan sonra istediği gibi yiyecek içecek. O yüzden de çok mutluyuz. Yürümesi, koşması bizim en büyük hayalimiz. Bir anne olarak ben İsmail Çağan’ın yediğinden içtiğinden kısarken vicdanım el vermiyordu ama yapmak zorundaydım, tedavisine yetişmesi gerekiyordu.’ ifadelerini kullandı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen