Sal. Kas 5th, 2024

Göz çevresi ve altında meydana gelen deformasyonlar estetik kaygılara sebep olduğu gibi, kişiyi olduğundan daha yaşlı gösterir, günün her saati yorgun bir çehrenin oluşmasına neden olur. Göz çevresine yapılan kozmetik müdahaleler, kürler, kremler kısa süreli olarak olumsuzlukları kapatsa da ortaya çıkan estetik kayıpların kalıcı olarak giderilmesinde etkili olamazlar. Biz de bu nedenle Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hakan Yüzer’den göz çevresindeki sık görülen sorunların nedenleri ve tedavi yöntemlerine dair bilgiler aldık.

Göz altı morlukları veya göz altı torbaları kişiyi olduğundan çok daha yaşlı gösteren, her daim yorgun, uykusuz gibi bir görüntü vermesine yol açan en önemli göz çevresi estetik sorunlarının başında gelir. Beslenme, uyku sorunları gibi dönemsel sorunların dışında bu sorunlar genellikle genetik yatkınlığa bağlı sorunlardır. Ancak vücudun kan akımının bozulduğu, toksinlerin atıldığı lenfatik sistemin iyi çalışmadığı her durum da göz çevresinde renk değişikliklerine yol açabilir. Göz torbalarında da genetik en önemli faktördür ancak alerjiler, uykusuzluk, stres, su kaybı, yaşlanma, sigara ve alkol kullanımı, beslenmeye bağlı ödemler de göz torbalarına neden olabilir.

Kişisel özellikle genetik faktörlere dayanan ve günlük hayat kalitesini artırması ile iyileşmeyen göz çevresi estetik sorunlarının tedavisinde de kalıcı tedavilere yönelmek isteyebilirler. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hakan Yüzer’in verdiği bilgilere göre göz çevresinde herhangi bir kesi yapılmadan ve dikiş kullanılmadan göz altı ve çevresinde oluşan deformasyonlar giderebilir. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hakan Yüzer durumu şu şekilde açıklıyor:

“Örnek vermek gerekirse mikro iğneler vasıtası ile uygulanan Agnes tedavisi, ameliyat olmaktan çekinen tüm hastalara kolaylıkla uygulanabilen bir tedavi yöntemidir. Göz çevresinde oluşan morarma veya koyulaşmalar, torbalanmalar, halka oluşumlarının ortadan kaldırılması amacıyla uygulanır.”

GÖZ ÇEVRESİNDE SIK GÖRÜLEN ESTETİK SORUNLAR

Göz altı morluğu nedir, sebepleri nelerdir?

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hakan Yüzer, bizim için göz altı morluklarını şu şekilde açıklıyor:

“Göz altı morluklarının aslında farklı göz etrafı görüntüleri için ortak bir isim olarak kullanılır. Özellikle açık kahverengiden siyaha kadar giden, göz etrafının normal yanak deri renginden daha koyu renkte görünmesidir. Biz buna “göz etrafı pigmentasyonu” diyoruz. Bunun dışında kırmızı ile mor renk arası olan cilt altında damarlar görünmesi ile karakterize olan farklı bir grup da vardır.

Göz altı morluklarının sebebinin başında genetik faktörler gelir. Vücudun kan akımının bozulduğu, toksinlerin atıldığı lenfatik sistemin iyi çalışmadığı her durum göz etrafında renk değişikliklerine neden olmaktadır. Bu sistemlerin bozulmasının başlangıç döneminde bile kendini göz etrafı morluğu olarak gösterebilir.

Sigara, stres, manyetizma, ağır metaller, uykusuzluk, ultraviyole, alkol, beslenme problemleri göz etrafı morluklarının sebebidir.”

Göz altı torbaları neden oluşur?

“Peki, göz altı torbaları neden oluşur” diye sorduğumuzda Op. Dr. Hakan Yüzer, konuyu şu şekilde detaylandırıyor:

“Göz altında oluşan torbalar, genetik yapı, alerjiler, uykusuzluk, stres, su kaybı, yaşlanma, sigara ve alkol kullanımı, beslenmeye bağlı ödem oluşumları gibi farklı sebeplere bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Göz altlarında hafif şişme, koyu renkli halka oluşumları, sarkmış veya gevşek cilt yapısı torba oluşumunun belirtileri arasındadır.

Farklı derecelerde görülen göz altı torbaları 3 farklı tipte incelenmektedir.

Tip 1: Göz altlarında belli belirsiz derecede yağ birikmesi
Tip 2: Fark edilebilir derecede ve yarım ay şeklinde yağ birikimleri
Tip 3: Gözlerin belirgin bir şekilde yorgun görünmesine sebep olan yarım ay şeklinde oldukça belirgin torbaların oluşması”

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hakan Yüzer aynı zamanda medikal kesi olmadan göz altı torbaları ve göz altı morluklarına karşı kullanılabilen Agnes RF tedavisini de bize şöyle anlatıyor:

Agnes RF göz altı torbası tedavisi nedir?

“Agnes göz altı torba tedavisi, farklı etkiler sebebiyle göz altlarında oluşan torbalanma ve morlukların radyofrekans enerjisi kullanılarak tedavi edilmesini sağlayan bir yöntemdir.

Göz altı torbalarının ameliyatsız, acısız ve kesi yapılmadan alınmasına yönelik olarak kullanılan bu tedavide öne çıkan en öneli unsur, uygulamanın uzman bir doktor tarafından yapılmasının gerekli oluşudur. Çünkü göz çevresinin oldukça hassas bir yapıda olması, bu bölgede yapılacak uygulamaların azami dikkatle yapılmasını zorunlu kılmaktadır.”

Agnes RF göz altı torbası tedavisi nasıl yapılır?

“Agnes göz altı torbası tedavi yönteminde göz çevresi anestezik etkiye sahip krem kullanılmak suretiyle uyuşturulmakta, radyofrekans cihazının başlığında bulunan küçük iğnelerle göz çevresindeki torba oluşumları giderilmektedir. Uygulama hasta konforu açısından da oldukça uygun şartlar içermektedir. İşlem sırasında herhangi bir cilt ısınması, yanma ve acı oluşması söz konusu değildir. Kontrollü bir şekilde uygulanan tedavi, 40 dakika kadar kısa bir süre içerisinde yapılmaktadır.”

Agnes RF göz altı torbası tedavisi sonrasında dikkat edilmesi gerekenler

“Oldukça kısa bir süre içerisinde ve hasta konforunun en üst düzeyde sağlandığı seans sonrasında, hafif kızarıklıkların oluşması olağan bir durumdur. Hasta yaklaşık 1 hafta süreyle sauna ve buhar banyosundan kaçınmalı, yüz maskesi ve kimyasal içeriğe sahip kozmetik ürünlerin kullanımına ara vermelidir. Tedavi sonrasında oluşması muhtemel kızarıklıklara elle müdahale edilmeden kendiliğinden düzelmesi beklenmelidir. Göz altı torbalarının ameliyatsız bir şekilde tedavi edilmesine olanak sağlayan agnes uygulamasının etkileri kısa bir süre sonra kendisini göstermektedir. Etki süresi bireyin cilt yapısına bağlı olarak 3 ile 5 yıl arasında sürmekte, dileyen hastalar tekrarlanan tedavilerle uzun yıllar boyu göz altı torbalanması sorunundan kurtulmaktadır.”

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen