Per. Mar 28th, 2024

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Baja Kupası’nın Denizli Doğa Sporları ve Offroad Kulübü DENDOFF tarafından düzenlenen ilk yarışı, heyecan dolu anlara sahne oldu. PETLAS’ın lastik sponsoru olarak destek verdiği BANTBORU Off-Road Team, Batuhan Korkut pilotajında katıldığı yarışı, hedefleri doğrultusunda genel klasmanda podyum başarısı ile tamamlarken, TH2.1 Sınıf birinciliğine de imza attı.

Yol dışı parkurların başarılı takımı BANTBORU Off-Road Team (BBOT), 2021 TOSFED Baja Kupası’nda ülkemiz lastik sektörünün yüzde 100 yerli sermayeli lider kuruluşu PETLAS’ın lastik sponsorluğu desteği ve zirve hedefiyle yarışıyor.

Kendi alanında ülkemizin küresel pazarda söz sahibi markası BANTBORU’nun, ‘Rekabetçi Performans’ felsefesiyle 2017 yılında hayata geçirdiği ve o günden bu yana başarı çıtasını sürekli yukarıya taşıyan BANTBORU Off-Road Team, TOSFED Baja Kupası’nın ilk yarışını Batuhan Korkut pilotajında sınıfında birincilikle tamamladı.

BANTBORU Off-Road Team’de, camianın tecrübeli ismi Mert Tepe bu yarışla birlikte co-pilot koltuğuna oturdu. Mert Tepe, 2018 yılından bu yana tüm uluslararası TransAnatolia ve Baja Troia Türkiye yarışlarının yanı sıra, 2019 Baja Kupası yarışlarında da yer aldı.

Denizli Doğa Sporları ve Offroad Kulübü DENDOFF tarafından, 16-17 Ekim tarihlerinde Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde düzenlenen TOSFED Baja Kupası ilk yarışında, TH2.1 Sınıfında birinci olan BANTBORU Off-Road Team, Genel Klasmanda da üçüncülük elde ederek podyumda yer aldı.

Oldukça kırıcı bir parkura sahip yarışın ilk gününde temkinli bir tempo benimseyen BANTBORU Off-Road Team, ikinci gün gerçekleştirilen 95 kilometre uzunluğundaki Kenan Çarpışantürk etabında günün en hızlı derecesine imza attı. Bu etapta en yakın rakibine bir dakikanın üzerinde fark atan takım, yarışı Genel Klasman üçüncüsü olarak tamamlarken, ikinci ile aralarındaki süre farkı, saniyenin onda biri olarak kayıtlara geçti.

BANTBORU Off-Road Team’in bir sonraki yarışı, 28-31 Ekim tarihlerinde Çanakkale’de düzenlenecek ve her zaman özel bir atmosferde gerçekleşen uluslararası Baja Troia Türkiye yarışı olacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen