Cum. Nis 19th, 2024

2021’in retro sonbahar trendleri için ilham almak söz konusu olduğunda, en sevdiğimiz filmlerden daha iyi ne referans olabilir?

Cut-out detaylar, çiçek desenleri, tül parçalar, mini etekler, trikolar, retro saç kesimleri; 2021 sonbaharının trendleri arasında yerini aldı.

Hepimiz trendlerle görünümler yaratmak için sosyal medya ve podyum fotoğraflarını karıştırıp duruyoruz.

Gelin bu sefer farklı bir yol izleyelim; sonbahar modası için trendleri ikonik filmlerin karakterlerinden inceleyelim.

Tenenbaums Ailesi’nden Margot, Harry Sally ile Tanışınca’dan Sally, Ahlaksız Teklif’ten Diana ve pek çok unutulmaz karakter, sonbahar 2021 modasına selam gönderiyor.

Bu sezonun trendlerini uygularken, gardırobunuz için ilham verecek 5 filme göz atın..

BÜYÜCÜLER KULÜBÜ

THE CRAFT

1996

Kült-klasik film The Craft, cadı hislerinin 90’ların liseli kızıyla buluştuğu moda anlarını yansıtıyor. Cadı arkadaşların, her biri kendi stil anlayışını sergiliyor. Baştan söyleyelim; hayran olunacak ve çalınacak sayısız ikonik moda anı var.

Sezonun en dikkat çeken trendlerden biri olan mini etekler, filmin ana görünümlerini oluşturuyor. Filmde mini eteğin her tarza uygun kombini görebilirsiniz. Seçmek size kalmış!

Vivienne Westwood’un renkli güneş gözlükleri ve boncuk kolyeleri gibi, bu filmdeki moda görünümlerinin çoğu yeniden moda… Takım görünümleri, tül bluzler, oversize ceketler ve trikolar, deriler, uzun elbise ve etekler… Üstelik birbirinden farklı saç trendlerini birarada görebiliyorsunuz. Sonbahar trendlerinin havalı asi tarafını yakalamak için kusursuz bir film.

AHLAKSIZ TEKLİF

INDECENT PROPOSAL

1993

Romantik-drama olan Ahlaksız Teklif filminde Demi Moore, Diana Murhpy karakteriyle adeta moda dersi veriyor. Her tarzda görünümle karşımıza çıkan Moore, filmi hayranlıkla izlememize daha da destek oluyor. Diana’nın mini eteği, tişörtü ve iddialı ceketi ile yarattığı rock-chic görünümü, en sevdiğimiz görünümlerinden…

Tül detayı kullanılan bu büyüleyici görünümü ise sezonun trendine farklı bir bakış atmanızı sağlayacak.

Cut-out parçalar sezonun en iddialı trendleri arasında… İşte Demi Moore da Diana karakteriyle, bu trende imza dokunuşunu bırakmış.

Çiçekli elbise trendi için bir de Demi Moore’dan ilham almaya ne derseniz? Hayır demek mümkün değil!

AŞKIN BÜYÜSÜ

PRACTICAL MAGIC

1998

Owen’ın kızkardeşlerini Sandra Bullock (Sally) ve Nicole Kidman’ın (Gillian) oynadığı bu cadı filmi, 90’ların sonsuz moda anlarını sunuyor. Kardeşlerin zıt kutupları kıyafetlerine yansıyor. Kidman’ın karakterinde daha seksi bir gardırop ve Bullock’ta ise daha rahat-şık bir görünüm görüyoruz.

Kidman, klasik olarak bilinen görünümünde dantel ve doku ile detaylandırılmış, mükemmel sonbahar zeytin yeşili renginde kadife slip tarzı bir elbise giyiyor. 1920’lerin geri döndüğü bu sezonu, mükemmel yansıtan bir görünüm denilebilir.

Sezonun trendlerinden eldivenler, üste oturan çiçek desenli elbiseler, danteller, triko hırkalar ilhamı için

Yarı toplu bukle saçlar ve üste oturan çiçekli bir elbise… Herkesin sevdiği o görünüm!

Sezonun en sevilen saç trendini de unutmamak lazım; mandal tokalarla öylesine toplanmış bu saç modeli için Sandra Bullock’un Sally karakterinden ders alabilirsiniz.

TENENBAUM AİLESİ

THE ROYAL TENENBAUMS

2001

Tenenbaums Ailesi, Wes Anderson’ın birçok filmi gibi, kostüm kullanımıyla estetiği ön planda tutuyor. Filmin renk paletinin koyu kırmızıları ve yanık portakalları, tam da sonbaharı hissetmek için mükemmel!

Gwyneth Paltrow’un canlandırdığı Margot Tenebaum, baştan sona bir New York kızı. Yakalı ve çizgili, üste oturan süper mini elbisesi, kürk mantosu, önde tutturduğu saç tokası, küt saç kesimi ve saplı vintage görünümlü çantası; sizi 2021 sonbaharının 70’lerden ilham alan trendlerine götürüyor.

Margot’un kürk mantosu, (suni kürk olmasını diliyoruz) sezonun trendini yakalamanın en kolay yolu olabilir. Sıcak tonlu, iddialı bir suni kürk, sonbahar gardırobunuza cazibe ve pratiklik getirecek.

HARRY SALLY İLE TANIŞINCA

WHEN HARRY MET SALLY

1989

Sally’nin kareli, vatkalı ceketi ve son günlerin popülerleşen saç kesimi, tasarımcıların sonbahar koleksiyonlarındaki görünümlerini hatırlatıyor olabilir.

Bu sene sık sık gördüğümüz blazer ceketler için dersinizi Sally’den alabilirsiniz.

Sally’yi oynayan Meg Ryan, desenli bir kazak, siyah deri eldivenler, uyumlu bir deri çanta ve kahverengi bir şapka üzerine gri kareli bir blazer ceketle 80’lerin sonbahar modasının zirvesine oynuyor. Bu kıyafetin herhangi bir unsuru tek başına harika bir temel parça olabilir veya klasik bir görünüm için bir araya getirilebilir.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen