Cum. Eki 11th, 2024

11. Memleketler arası Kabahat ve Ceza Sinema Şenliği’nin ödül merasimi Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Konutu’nda yapıldı. “Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Sinema Yarışması” en güzel sinema mükafatını Peter Kerekes’in yönettiği “107 Anne” sineması aldı.

Festival Yöneticisi Bengi Semerci: “En uygun seçkiyi sunduk”

“Herkes İçin Adalet” temasıyla T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Şişli Belediye’sinin katkıları ile düzenlenen 11. Milletlerarası Hata ve Ceza Sinema Şenliği yöneticisi Bengi Semerci, merasimde yaptığı konuşmada, dolu dolu bir programla sinemaseverlerin karşısına çıktıklarını söyledi. Salonlara dönmekten keyifli olduklarını belirten Semerci: “Öncelikle Altın Terazi Uzun Metraj Sinema Yarışması” ve “Altın Terazi Kısa Metraj Sinema Yarışması” heyetlerine, ön heyetlere, VisionIST “Endüstri Günleri” ve Akademik Program konuşmacılarına, moderatörlere, sinemaları izleyen, tartışan ve paylaşan herkese çok teşekkürler. Şenlikte gösterdiğimiz sinemalara emek veren herkese minnettarız. Onlar olmazsa şenlikler de olmaz. Her yıl olduğu üzere bu yıl da en âlâ seçkiyi sunduk. Seneye de herkes için adalet diyeceğiz” dedi.

“Altın Terazi Uzun Metraj Sinema Yarışması” en âlâ sinema mükafatı: “107 Anne”

Uluslararası “Altın Terazi Uzun Metraj Sinema Yarışması” en güzel sinema mükafatını “107 Anne” sineması aldı. Ödül, sinemanın direktörü Peter Kerekes’e iletilmek üzere Şenlik Lideri Adem Sözüer’e heyet lideri Niki Karimi tarafından takdim edildi.

“Jüri Özel Ödülü” 2 sinemaya verildi: “Denge” ve “Yaramaz Çocuklar”

Festivalin “Altın Terazi Uzun Metraj Sinema Yarışması” heyeti bu yıl 2 sinemaya özel ödül verdi. Yujiro Harumoto’nun yönettiği “Denge” sineması ve Ahmet Necdet Çupur’un yönettiği “Yaramaz Çocuklar” sinemalarının mükafatları heyet üyeleri Mehmet Aslantuğ, Pelin Esmer ve Bohdan Zhuk tarafından açıklandı.

“Altın Terazi Kısa Metraj Sinema Yarışması” en âlâ sinema mükafatı: “Ben Düzgünüm, Ya Siz?”

“Altın Terazi Kısa Metraj Sinema Yarışması” kolunda en güzel sinema mükafatı “Ben Yeterliyim, Ya Siz?” sinemasına verildi. Ödül, sinemanın direktörü Molly Manning Walker’a iletilmek üzere şenlik koordinatörü İzlem Oktay’a heyet lideri Can Candan tarafından takdim edildi.

“Altın Terazi Kısa Metraj Sinema Yarışması” Heyet Özel Mükafatı “Suçlular”

Bu yıl “Altın Terazi Kısa Metraj Sinema Yarışması” Heyet Özel Mükafatı “Suçlular” sinemasına layık görüldü. Ödül, sinemanın direktörü Serhat Karaaslan’a heyet üyesi Reem Saleh tarafından takdim edildi.

“Öğrenci Heyeti Ödülü”: “Beyaz İnek İçin Balad”

“Öğrenci Heyeti Ödülü” ise “Beyaz İnek İçin Balad” sinemasına verildi. Ödül sinemanın direktörleri Behtash Sanaeeha ve Maryam Moghaddam’a öğrenci heyeti tarafından takdim edildi.

Habertürk Seyirci Mükafatı: “Bembeyaz”

“Habertürk Seyirci Ödülü” sineması seyreden izleyicilerin oylarıyla belirlendi. Bu yıl izleyici “Bembeyaz” sinemasını mükafata layık gördü. Babak Karimi mükafatı, sinemanın direktörü Necip Çağhan Özdemir’e takdim etti.

Sinema profesyonelleri VisionIST “Endüstri Günleri” nde buluştu

11. Memleketler arası Kabahat ve Ceza Sinema Festivali’nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen VisionIST “Endüstri Günleri”nde ise sinema profesyonelleri iki gün boyunca sinemaseverlerle bir ortaya getirildi. Yansımalar, Atölye, Panel ve Ustalık Sınıfından oluşan VisionIST’de Sanayide farklı nesillerden gelen ulusal ve milletlerarası meslek profesyonellerinin birbirini tanıması, irtibatta bulunması ve bu formda üretimlerine yansıtacak katkıyı sağlaması hedeflendi. Zeynep Atakan, Kutluğ Ataman, Sahraa Karimi, Beğenilen Kural, Zeynep Arısoy, Reha Fazilet, Selen Öztürk, Gülcan Keltek, Betal Özay, Niki Karimi, Shahram Mokri, Babak Karimi ve Farhad Eivazi konuşmacı ve moderatör olarak katıldığı VisionIST ‘Endüstri Günleri’ Memleketler arası Hata ve Ceza Sinema Şenliği Youtube platformundan canlı gerçekleştirildi.

Akademik Programda “Herkes İçin Etraf Adaleti”

Festivalin “Herkes İçin Etraf Adaleti” başlıklı akademik programında ise 18 oturum düzenlendi. Oturumlara dünyadan ve Türkiye’den akademisyenler katıldı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen