Paz. Eki 13th, 2024

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi A Ekibi gruplarınca, yaşanan şiddetli lodosun tesiriyle yan yatan İzmit Arızlı Mahallesi’ndeki caminin minaresi, alınan güvenlik tedbirlerinin akabinde vinçle olay yerinden kaldırıldı. Minare, Büyükşehir tarafından bakım, tamir ve güçlendirme süreçleri yaptırıldıktan sonra, yerine monte edilecek.

A KADROSU HER YERDE

Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde vazife yapan “A Takımı” grupları, bilhassa kırsal mahallelerde lodos nedeniyle yaşanan aksiliklere müdahale ederek, vatandaşların yardımına koştu. Yola devrilen çatı, ağaç ve ağaç kısımlarının kaldırarak, paklığını gerçekleştiren takımlar, ayrıyeten ziyan gören ahır ve samanlıklardaki aksiliklere da müdahale ederek, vatandaşlara yardımcı oldu.

BÜYÜKŞEHİR MİNAREYİ GÜÇLENDİRECEK

Şiddetli lodos nedeniyle İzmit Arızlı Mahallesi Merkez Camii’nin minaresinin yan yatması üzerine çabucak olay yerine giden A Ekibi grupları, devrilme tehlikesi bulunan minareye müdahale etti. Çelik konstrüksiyon kısımlarına kaynak yaparak sağlamlaştıran gruplar, minarenin devrilerek konutlara ve vatandaşlara ziyan vermesini önledi. Takımlar, daha sonra etrafta alınan güvenlik tedbirlerinin akabinde, minareyi vinç yardımıyla kaldırarak, TIR’a yerleştirdi. Hasar gören çelik konstrüksiyon minare, Büyükşehir Belediyesince bakım, tamir ve güçlendirme süreçleri tamamlandıktan sonra, yerine monte edilecek.

MUHTAR MENTEŞ’TEN TEŞEKKÜR

Arızlı Mahalle Muhtarı Ruhan Menteş, pazartesi akşamı şiddetli lodos ve makus hava şartları nedeniyle caminin minaresinin yan yattığını belirterek, dayanaklarından ötürü Büyükşehir Belediyesine, AFAD ve Jandarma takımlarına teşekkür etti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen