Cum. Eki 11th, 2024

Beyoğlu Kültür Yolu’nun merkezinde yer alan ve yenilenen dijital alt yapısı ile Sinema Şenlikleri, Gala ve Ülke Sinemaları, vizyon sinemalarının yanı sıra sahne sanatları ve konserlere de mesken sahipliği yapan Atlas 1948 Sineması ile “art house” sinema seçkileriyle sinema dünyasının önder dijital platformu MUBI beyazperde işbirliğine imza attı.

Türkiye’de ve dünyada bir ilk

İşbirliği kapsamında Aralık ayı itibariyle Atlas 1948 Sineması şenlikler, galalar ve vizyon sinemalarının yanı sıra “MUBI En Düzgünler Seçkisi”ne konut sahipliği yapacak.

Kült klasiklerden çağdaş başyapıtlara dünyanın her köşesinden sinemaların yayınlandığı dijital platform MUBI’de her ay en çok seyredilen sinemalar, yenilenen Atlas 1948 Sineması’nda özel MUBI jenerasyonu ile beyaz perdeye taşınacak.

Geleneksel ile dijitalin buluşması

İstanbul Sinema Müzesi ve Atlas 1948 Sineması İşletme Genel Müdürü Ceyhun Tuzcu, pandemiyle birlikte dijital platformların yükseliş trendinde olduğunu belirterek, biz de esaslı geçmişi olan ve son teknolojiyle yenilenen Atlas 1948 Sineması’nda klasik ile dijital tecrübesi bir ortaya getiriyoruz. Bizim fizikî olarak gerçekleştirdiğimiz sinema tecrübesini MUBI, online dünyada gerçekleştiriyor. MUBI’nin binlerce sinema arşivinden izleyicilerin o ay en çok tercih ettiği sinemaları “MUBI En Yeterliler Seçkisi”yle beyaz perdede sinemaseverler ile buluşturacağız” dedi.

ATLAS 1948 Sineması Hakkında:

1948’de açılan Atlas Sineması, 2019-2020 yıllarında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılan ayrıntılı onarım ile tarihi Atlas Binası özgün yapısına kavuşturularak sahnesinden koltuklarına, ses sisteminden fuayesine kadar baştan aşağı büsbütün yenilendi. Atlas 1948 Sineması, salonu ve localarındaki 481 koltuğu, 13×7 m’lik 3D özellikli perdesi, 7+1 (surround) ses sistemi, 4K çözünürlüklü DCP ve 35mm projeksiyonu, truss sistemi, ses ve ışık odası, yenilenen fuayesi ile Sinema Şenliklerinin, galaların ve temsillerin Beyoğlu’ndaki merkezi olmaya devam ediyor. 18×7 m’lik sahnesinde, tiyatro ve öbür sahne sanatlarına konut sahipliği yapan Atlas 1948 Sineması üç boyutlu hayalet perdesi ile çağdaş sahne sanatlarının büyülü dijital dünyasını bir adım öteye taşıyor. UV-C özel steril iklimlendirme sistemi ile pandemi şartları gözetilerek pak hava ile çalışacak formda uygulandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen