Cts. Eki 12th, 2024

Muğla Büyükşehir Belediyesi soba zehirlenmelerinin meydana gelmemesi için ihtarlarda bulundu. Büyükşehir İtfaiye gruplarından yapılan açıklamada vatandaşların sobalarını yakmadan evvel bacalarını temizlemeleri belirtilirken bilhassa rüzgârlı havalara dikkat edilmesi gerektiği belirtildi.

Ülke genelinde her yıl birçok vatandaşın hastaneye kaldırıldığı ve hayatını kaybettiği soba zehirlenmelerinin önüne geçilmesi için Muğla Büyükşehir Belediyesi ikazlarda bulundu. Hava sıcaklıklarının düşmesi nedeniyle kullanılmaya başlanan sobaların öncelikle paklık ve bakımının yapılması gerektiği belirtilen açıklamada baca ve soba borularının temizlenmesinin değerli olduğu vurgulandı.

“Yanan Sobaya Kömür Atılmaz “

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye takımları tarafından yapılan açıklamada sobaların hangi durumlarda tehlike oluşturabileceği ve ne üzere tedbirler alınması gerektiği anlatıldı.

Açıklamada; “Özellikle gece rüzgârlı havalarda uyurken soba ateşli biçimde bırakılmamalı, gerçek soba kullanımı için kömürün üsten yakılmalı, sobanın içerisinde yanlışsız ölçüde kömür konulmalı ve yakılma esnasında kapakların açık olmalıdır. Bilhassa baca ve boruların paklığı nizamlı olarak yapılmalıdır. Üsten yakılan sobaya sonradan kömür ek edilmemeli, sobanın hava girişleri uygun formda ayarlanmalıdır. Yanan sobaya sonradan kömür ek edildiğinde karbon monoksit çıkışı artacağından faciaya sebep olabilecek istenmeyen durumlarla karşı karşıya gelinebilir” sözleri yer aldı.

Açıklamada son olarak doğalgaz kullanan vatandaşlarında kombi, boru ve petek bakımlarının vaktinde yetkili firmalara yaptırılmalarının değerli olduğu belirtildi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen