Cum. Eki 11th, 2024

Türkiye’nin en büyük kültür ve cümbüş platformlarından D&R’da imza günleri maratonu tüm süratiyle sürüyor. “Aklımın Aynalı Çarşısı” isimli kitabıyla büyük beğeni toplayan İhtilal Yakut, kitabının D&R Suadiye’de düzenlenecek birinci imza gününde hayranlarıyla buluşuyor. Usta ismi sevenleriyle buluşturacak aktiflik, 4 Aralık Cumartesi günü saat 15.00’te gerçekleşecek.

Kültür, sanat ve cümbüş dünyası D&R, düzenlediği imza günlerinde başarılı sanatkarları hayranlarıyla buluşturmaya devam ediyor. “Aklımın Aynalı Çarşısı“ ile okurların beğenisini kazanan oyuncu İhtilal Yakut, kitabının D&R Suadiye’de gerçekleşecek birinci imza gününde konuğu olacak. Yakut’u sevenleriyle bir ortaya getirecek aktiflik, 4 Aralık Cumartesi günü saat 15.00’te başlayacak.

Kitap hakkında

Bazen uzun uzun baktık aynalara, gözlerimizin söylediklerini anlamak için. Bazen de diğer hayatlardaki yansımalarımızı görmeye niyetlendik. Hatta oburlarının hayatlarındaki akislerimizi görürsek daha düzgün hissedeceğimizi düşündük tahminen, birbirimizi acılarımızdan tanırsak hafifleyeceğimize inandık… Biz onun karşısında öylece dururken kendi sırrını döktü ayna, koca koca ömürler geçti içinden. Farkında olmadan kapıldık gittik aynadan geçen ömürlere; ağlamanın, uğraşların, kahkahaların, dostluğun, kültürün, kimliğin, bayan olmanın elhasıl yaşanmışlıkların tartısını hissederek. Meğer hayattan söke söke aldıklarımızla; sustuklarımız, kahkahalarımız, aşklarımız, kök saldıklarımız, gittiklerimiz, sevinçlerimiz, acılarımız ve tutkularımızla insandık. Ve farkında olarak ya da olmayarak heybemizde toplamıştık yaşanmışlıkların bıraktığı düzgün makus tüm izleri. Hatta vakit zaman heybemizde biriken bu yaşanmışlıkları taşımakta zorlanıp anlatmak istedik, ruhumuz hafiflesin diye.

Oyuncu ve müellif İhtilal Yakut bir koleksiyoner titizliğiyle topluyor gündelik hayatın içindeki o sıradan, bir o kadar da sıra dışı kıssaları. Aklımın Aynalı Çarşısı ile birer köşesinden iliştiğiniz tüm hayatlara temas ettiğinizi hissedecek, dingin bir üslupla kaleme alınmış bu kıssalarda kendi akislerinize rastlayacaksınız. Her karakteri acılarından ve sevinçlerinden tanıyıp uzun vakittir görüşmediğiniz eski bir dostla sohbet ediyormuş üzere hissedeceksiniz.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen