Cts. Eki 12th, 2024

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in, kentte karbon salımını azaltma ve bisikletin ulaşım aracı olarak da kullanılması gayesi doğrultusunda bisikletli ulaşımda büyük dönüşüm yaşayan İzmir’e bir ödül daha geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sürdürülebilir İş Mükafatları Yarışması’nda “Bisikletli Ulaşımın Teşvik Edilmesi ve Bisiklet Altyapısının Geliştirilmesi” başlıklı projesi ile “Karbon Yönetimi” kısmında mükafata layık görüldü.

Küresel iklim krizine karşı çevreci, ekonomik ve sürdürülebilir bir ulaşım siyaseti benimseyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, son iki buçuk yılda kentte motorlu ulaşımı azaltmak, bisikletli ve yaya ulaşımını artırmak için pek çok altyapı, uygulama ve teşvik projesini hayata geçirdi. Hizmet aracı yerine kent içi ulaşımda sık sık bisikleti tercih ederek İzmirlileri bisikletli ulaşıma teşvik eden İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in önderliğinde bisikletin kent içinde ulaşım emeliyle da kullanılmasına yönelik birçok çalışma yapıldı. 2020 yılında WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler’in AB dayanaklı “Haydi Türkiye Bisiklete” projesinde öncü kent seçilen, Sağlıklı Kentler Birliği tarafından geçen yıl 11’incisi düzenlenen “Sağlıklı Kentler En Yeterli Uygulama Yarışması”nda Sağlıklı Kent Planlaması kategorisinde “İzmir’de Toplumsal Uzaklık ve Bisiklet Yolları” projesi ile ödül kazanan Büyükşehir Belediyesi, bu alandaki örnek çalışmalarını yeni bir mükafatla taçlandırdı. Sürdürülebilirlik Akademisi’nin düzenlediği Sürdürülebilir İş Mükafatları Yarışması’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Bisikletli Ulaşımın Teşvik Edilmesi ve Bisiklet Altyapısının Geliştirilmesi” başlıklı projesi “Karbon Yönetimi” kısmında mükafata layık görüldü.

15 kategoride mükafatlar dağıtıldı
Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından toplumsal, ekonomik ve çevresel mevzularda değerli tesirler yaratan ve ortak geleceğe sahip çıkan iş modellerini, projeleri vurgulayarak, iş dünyası için rol modelleri paylaşmak gayesiyle bu yıl 8’nci sefer düzenlenen Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde akademisyenlerden oluşan 48 kişilik heyet 15 kategoride finale kalan projeleri belirledi. Yarışta kurum ve kuruluşlar, firmalar “Karbon Yönetimi”, “Enerji Yönetimi”, “Su Yönetimi”, “Atık Yönetimi”, “Döngüsel Plastik Yönetimi”, “Tedarik Zinciri Yönetimi”, “Sürdürülebilir İnovasyon”, “Çeşitlilik ve Kapsayıcılık”, “Sosyal Etki”, “İş Birliği”, “Sürdürülebilirlik İletişimi”, “Kadının Güçlendirilmesi”, “Çalışan Katılımı”, “Sürdürülebilir İş Raporlaması”, “Yılın Startup”ı kategorilerinde yarıştı. Seçilen projeler düzenlenen online ödül merasimi ile sahiplerini buldu.

“Bisiklet Dostu Şehir’de” 2050’de net sıfır karbon hedefi
İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in tabiatla uyumlu, dirençli, refahı yüksek, biyolojik çeşitliliğini koruyan bir kent ve bir dünya inşa etme vizyonu doğrultusunda “Şehirler Sıfıra Yarışıyor” (Cities Race to Zero) programına katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2050’ye kadar net sıfır karbon salımını amaçlıyor. Bu doğrultuda lokal idarelere örnek pek çok uygulamanın hayata geçirildiği kentte bisikletli ulaşım teşvik ediliyor. Bisiklet kullanan yurttaşlar deniz ulaşımından 5 kuruşa yararlanıyor, bisiklet yolları genişliyor, kiralık bisiklet sistemi BİSİM’in istasyon sayısı her geçen gün artıyor. Tandem bisikletler ve çocuk bisikletleri sisteme dahil ediliyor, bisikletliler için fiyatsız tamir istasyonları kuruluyor, bisikletin toplu ulaşıma entegrasyonu sağlanıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen