Pts. Haz 17th, 2024

Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu’nun İzmir’de gerçekleştirdiği Cumhuriyet Kupası’nı kazanan Karşıyaka Kanarya Severler ve Yetiştiriciler Derneği hafta sonu İstanbul’da gerçekleştirilen Kıtalararası Kanarya Yarışması’nda “1st Intercontinental 69 COM Word Show” toplamda 36 madalya kazandı ve dokuzunculuk elde etti.

Çeşitli kategorilerde düzenlenen müsabakalara Türkiye’nin de yer aldığı on ülkeden 110 dernek iştirak sağladı. Kanarya yarışlarında Karşıyaka Kanarya Severler ve Yetiştiriciler Derneği, 21 birincilik 8 ikincilik 7 üçüncülük kazanarak 36 madalyayla kıtalararası dokuzuncusu oldu.

Karşıyaka Kanarya Severler ve Yetiştiriciler Derneği Lideri Erden Aksoy, geçen Cumhuriyet Kupası’nı kazdıklarını akabinde da birinci defa katıldıkları kıtalararası yarışlarda dokuzunculuk elde etmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Başkan Aksoy, “Karşıyaka’mızın ismini altın harflerle yazdırdığımızı düşünüyorum. 7 bin 800 kanarya yarıştı, Karşıyaka Kanarya Severler ve Yetiştiricileri olarak kazandığımız 36 madalya ile kıtalararası dokuzuncusu olduk. Seneye düzenlenecek olan kıtalararası müsabakalarda Karşıyaka olarak maksadımız birinci beşe girmek. Bu yarışa katılan kuş sahiplerimize, üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Karşıyaka olarak amaçlarımıza adım adım ilerliyoruz. Bir sonraki yarışlara umutla hazırlanıyoruz,” halinde hislerini lisana getirdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen