Pts. May 20th, 2024

Başkan Büyükakın, kentin iktisadına güç veren bayan esnaflarla buluşmaya devam ediyor

Kentin iktisadına güç veren bayan esnaflarla buluşmalarına devam eden Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, İzmit’te hizmet veren bayan esnaflarla bir ortaya geldi. “Daha hoş bir Kocaeli için bayan esnaflarımızla bir ortaya gelmeye devam ediyoruz” diyen Lider Büyükakın, “Kadın esnaflarımızdan çalışmalarımıza dönük tavsiyeler aldık. Onların fikirleri bize istikamet veriyor ve tahliller üretiyoruz. Bu kent bayanın emeği ile daha çok gelişecek, hoşlaşacak ve kalkınacak” sözlerini sarf etti.

“KADIN ESNAFLARI TEK TEK DİNLEDİ”

AK Parti Kocaeli Vilayet Bayan Kolları Lideri Yasemin Özdemir, AK Parti İzmit İlçe Lideri Ali Güney ve İlçe Bayan Kolları Lideri Pınar Atabay’ın da hazır bulunduğu toplantıda bayan esnafları tek tek dinleyen Lider Büyükakın, “Kadınların ticari hayatın içinde yer alması, istikamet vermesi ve girişimcilik ruhuyla hareket etmesi tam manasıyla ‘Çalışınca Oluyor’ yaklaşımının en hoş göstergesidir” tabirlerini sarf etti. İzmit başta olmak üzere Kocaeli genelinde hayata geçirilen projeler hakkında bayan esnaflara bilgi aktaran Lider Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak üretime ve üreticiye takviye olduklarını lisana getirdi.

“TÜM BAYANLARIMIZ BİZLE BAĞLANTIYA GEÇEBİLİRLER”

Kadınların hobilerini gelire dönüştürmelerinin sağlanmasında, esnafların e-ticaret alanında daha fazla yol alabilmelerinde komeksepeti projesinin çok değerli bir alan olduğunu lisana getiren Lider Büyükakın, “Kadınların üretime katılmalarını, emeklerinin karşılığını almaları için e-ticaret noktasında bizde olmak istiyoruz diyen tüm bayanlarımız bizle bağlantıya geçebilirler” formunda konuştu. Dünya’daki ve Türkiye’deki ekonomik gelişmelerin yanı sıra siyasi gelişmeler üzerine gelen sorulara da samimiyetle yanıt veren Lider Büyükakın, bayanların sıhhat ve toplumsal hizmetlerden sporla buluşmalarına kadar farklı alanlarda da takviye verdiklerini de lisana getirdi.

“HER TÜRLÜ TAKVİYESİ VERECEĞİZ”

Oldukça verimli geçen ve bayanların bu kent ve bu ülke için ne kadar kıymetli olduğunun altı bir defa daha çizilen toplantıda, “Bizim en kıymetli işlerimiz ortasında bayanların üretime dönük adımlarını kolaylaştırmak ve cesaretlendirmek yer almaktadır’’ diyen Lider Büyükakın, “Kadınların daha fazla teşebbüsçü olmasını çok istek ediyoruz. Kentimizin yavuz bayanları her alanda üretim yapabilecek ve en hoşunu dünya pazarlarına sunabilecek kadar maharetli olduğunu da biliyoruz. Altını bir defa daha çizmek istiyorum. Bayan esnaflarımız kâfi ki ulusal ve milletlerarası alanlara açılmak istesinler. Biz onlar için kolaylaştırıcı olacağız. Her türlü takviyesi vereceğiz ve onları daha fazla cesaretlendireceğiz” açıklamasını yaptı. Toplantı çekilen hatıra fotoğraflarının akabinde sona erdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen