Per. Eki 10th, 2024

Muğla Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Osman Gürün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir bildiri yayımladı.

Eşit, adil bir dünyada birlikte yaşamak için mahzurların ortadan kalkması gerektiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Osman Gürün, manilerin sevgiyle, hizmetlerle aşıldığı, en değerlisi de niyetlerin önündeki manilerin yıkıldığı bir Muğla için çalıştıklarını belirtti.

Muğla Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Osman Gürün; “Düşüncelerimize, hayallerimize mahzur olmadan bir dünya düşleyelim. Sevginin, müsamahanın, güler yüzün, karşılıklı anlayışın, empatinin karar sürdüğü bir dünya. Herkesin eşit haklara, imkanlara, imkanlara sahip olduğu, engelli, manisiz ayrımı olmadan tüm vatandaşların memnun, huzurlu olduğu bir ömür. Bir kaza sonucu ya da doğuştan engelli bireylerin ömürlerini sürdürebilmeleri, hayatı onlar için daha da zorlaştırmak yerine onların hayatlarına dokunan, kolaylaştıran, toplumsal hayatta daha fazla görünür olmalarını sağlayan, onları anlayarak, en kıymetlisi de sağlıklı bir bireyin de bir engelli adayı olduğunu bilerek bir ömür alanı, bir kent, bir dünya için hepimizin çalışması gerekiyor.

“Birlikte aileyiz birlikte Muğla’yız. Ailemizin her bir ferdi için çalışmaya, pürüzleri ortadan kaldırmaya en değerlisi de fikirlerdeki manileri yıkmaya devam edeceğiz.”

İşte sevginin, müsamahanın ve güler yüzün kenti Muğlamızda bunun için çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın yüzünde gülümseme, memnunluk, lisanında bir teşekkür olmak için hizmet veriyoruz. Türkiye’de birinci olan Kısa Mola hizmetimizle engelli bireylerimizin ve onların fedakar ailelerin yanlarında oluyoruz. Birbirinden kıymetli ilçelere ve eşsiz kıyılara sahip Muğlamızda engelli, manisiz ayrımı olmadan, plajın en hoş yerinde manisiz hemşehrimizin denize girebilmesini ve kulaç atmasını sağlıyoruz. Onların sıhhatleri, huzurları için konutta bakımdan, engelli nakline daima yanı başlarında oluyoruz. Ulaşımda tüm araçlarımızdan yararlanabilmeleri için engelli rampalı araçlarla Muğlamızda hizmet veriyoruz. Mahzurları sporla aşıyoruz etkinliklerimizle onları bir ortaya getiriyor, neleri başarabileceklerini görmelerini istiyoruz. Engelli okçuluk branşıyla amacı 12’den vurmalarını alkışlarla izliyoruz. Yaptığımız tüm bu projelerle 2020 yılının manisiz kenti seçilmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Ve daha birçok hizmetimizle, en kıymetlisi de sevgi, müsamaha ve güler yüzle daima yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Zira biz bu hoşlar hoşu kentte Birlikte aileyiz birlikte Muğlayız diyoruz. Ailemizin her bir ferdi için çalışmaya, mahzurları ortadan kaldırmaya en değerlisi de fikirlerdeki mahzurları yıkmaya devam edeceğiz.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde zihinlerdeki ön yargıların, manilerin ortadan kalktığı, engelli vatandaşların toplum içinde daha etkin rol aldığı, engelli bireye sahip ailelerimizle birlikte, sevgiyle mahzurların aşıldığı manisiz günler diliyorum” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen