Per. Eyl 26th, 2024

Kışlık Çok Maksatlı Zerzevat Karışımı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo domates
  • 1 kilo yeşil yahut çarliston biber
  • 1 kilo kapya biber
  • 2 demet maydanoz

Kışlık Çok Hedefli Zerzevat Karışımı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Domatesler soyulur. İri iri dilimlenir.
  2. Biberler çekirdeklerinden ayıklanır, temizlenir.
  3. Domates ve biberler rondoda çok çok fazla ezilmeyecek biçimde doğranır.
  4. Maydanozlar ayıklanıp ince ince doğranır.
  5. Tüm doğranmış sebzeler karıştırılır. Buzdolabı poşetlerine kalın olmayacak katman halinde doldurulur ve poşetlere yassı bir form verilir.
  6. Poşetlerin ağız kısmı üste katlanarak tepsiye dizilir. Tepsi üzerinde dondurulur. Poşetler donduktan sonra üst üste dizilerek dondurucuda saklanabilir.

Not:dondurmadan üst üste dizip o biçimde dondurulunca sebzelerin suyu akabilir, poşetler birbirine yapışabilir. Hazırladığım bu zerzevat karışımının elimin altında olması bilhassa kışın çok işime yarıyor. Kullandığım birkaç alandan kelam edecek olursam;Lahmacun-pide harcı, zerzevat çorbaları, şehriye çorbaları, sarma-dolma içi, karnıyarık harcı, tavuklu-kıymalı börek harçları, sebzeli bulgur pilavı birinci aklıma gelenler. Birçok yemekte bu karışımı kullanınca yalnızca soğan eksik kalıyor zerzevat olarak ancak soğan dondurucuda koku olusturdugu için ben bu karışımda tercih etmiyorum 🤗 Paketlerin ince ve düz bir formda olması hem çabuk çözülmesi istikametiyle uygun oluyor hem de buzlu iken kırıp istediğim ölçüde kullanabiliyorum. 🫠. Deneyeceklere afiyet olsun 🌸.

Kışlık Çok Emelli Zerzevat Karışımı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen