Çar. Eyl 25th, 2024

Zorlu Center, kurduğu Sıfır Atık İdare Sistemi ile T.C. Etraf ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Sıfır Atık Dokümanı aldı. Güçlü Center, topladığı atıkları 21 farklı sınıfa ayrıştırarak Türkiye’de bu hususta birçok bölüme öncülük ediyor. Güçlü Center, atık toplama merkezinde ayrıştırdığı atıkları, lisanslı firmalara vererek yılda bin tona yakın kıymetlendirilebilir atığın geri dönüşümüne ve kazanımına takviye oluyor.

Türkiye’nin birinci 5 işlevli karma kullanım projesi olan Şiddetli Center, Kuvvetli Holding Akıllı Hayat 2030 vizyonu doğrultusunda, gelecek jenerasyonlara daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak maksadıyla proje ve çalışmalarını sürdürüyor. Kuvvetli Center bu çalışmaları kapsamında kurduğu Sıfır Atık İdare Sistemi ile T.C. Etraf ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Sıfır Atık Belgesi’ne layık görüldü.

Tüm iş süreçlerini sürdürülebilir bir gelecek odaklı yürüten Güçlü Center, Etraf ve Şehircilik Bakanlığı’nın “Sıfır Atık İdare Talimatı” çerçevesinde kurduğu Sıfır Atık İdare Sistemi ile çevresel ziyanı en aza indirmeyi hedeflerken tıpkı vakitte birçok bölüme de örnek oluyor.

Zorlu Alışveriş Merkezi, Kuvvetli PSM, Raffles İstanbul, konut ve ofislerde yer alan 622 farklı alandan toplanan atıklar, 12 kısımda ayrıştırılıp lisanslı firmalara verilerek; yılda yaklaşık bin ton kıymetlendirilebilir atığın geri dönüşümü ve kazanımı sağlanıyor. 1000 m2’yi aşkın atık ayrıştırma ve 622 atık toplama alanlarının dışında, Atık Getirme Merkezi ile etrafındaki başka konut ve ömür alanlarında oluşan atıkların toplanmasına da takviye olan Şiddetli Center, etrafa olan tesirini yalnızca sıfıra indirmeye değil, birebir vakitte bunu toplumun tüm bireylerine yaymaya odaklanıyor. Akıllı sistemler ile su tasarrufu konusunda epey verimli sonuçlar elden ederken, “ISO 50001 Güç İdare Sistemi” ve uyguladığı akıllı güç idaresiyle güç tasarrufunda örnek alınacak işlere imza atıyor. Kuvvetli Center ayrıyeten, Kuvvetli Alışveriş Merkezi, Güçlü PSM ve Raffles İstanbul’da kullandığı enerjiyi Memleketler arası Yenilenebilir Güç Sertifikası (I-REC) ile belgelendirerek sürdürülebilir bir hayat için yenilebilir güç üretimi ve kullanımını teşvik ediyor.

Atıklar 21 başka sınıflandırma yapılarak toplanıyor

Atıkların doğayı kirletmemesi ve geri dönüşüm, geri kazanımların gerçek yapılması için kaynağından hakikat olarak atığın sınıflandırılması değerli. Bu yüzden, Şiddetli Center’da her yıl açığa çıkan atıklar, sınıflandırılarak güncelleniyor. Güçlü Center genelinde 622 farklı alanda atık toplama alanı, 12 farklı noktada atık ayrıştırma alanı yer alıyor. Atığın cinsine nazaran 21 sınıflandırma yapılıp toplanan atıklar geri dönüşüm için lisanslı firmalara veriliyor.

Atan: “Amacımız daha sürdürülebilir bir gelecek için doğayı ve insanı korumak”

Zorlu Center’in sürdürülebilir bir dünya ve gelecek kuşaklara daha hoş bir gelecek bırakmak ismine bütün iş süreçlerini yürüttüğünü tabir eden Zorlu Gayrimenkul Kümesi Lider Vekili, Billur Demet Atan, “Biz Güçlü Gayrimenkul Kümesi olarak, Holdingimizin ortak stratejisi Akıllı Hayat 2030 doğrultusunda sürdürülebilirliği bir iş yapış biçimi haline getirirken, yenileyici iş modelleri ve insan odaklı sistemlerle, tüm faaliyetlerimizi çevresel, toplumsal ve yönetişim boyutunu dikkate alarak gerçekleştiriyoruz. Mevcut birçok uygulamamızın yanı sıra çevresel etkimizi azaltacak birçok adım atarak, aldığımız ISO 50001 Güç İdare Sistemi Evrakı ile sürdürülebilir güç kullanımı konusunda da değerli bir adım attık. Bunun yanında etraf şuurunu toplumda tüm bireylere aşılamak için projeler gerçekleştiriyoruz. Küreselleşen dünyada kentleşme ve endüstrileşmenin tesiriyle birlikte çok tüketim sonucu hem kaynaklar bilinçsizce kullanılıyor hem de çok tüketime bağlı olarak çok fazla atık oluşuyor. Artarak karşımıza çıkan atık sorunu; toplumu, aileyi ve bireyi olumsuz etkiliyor. Biz Şiddetli Center olarak; çevresel ziyanı en aza indirmek için kurduğumuz Sıfır Atık İdare Sistemi ile atıklarımızı büyük bir titizlikle ve hassasiyetle 21 sınıfa ayrıştırıp kazanım ve dönüşüme katkı sağlayarak doğayı ve insanı müdafaayı amaçlıyoruz” dedi.

Birçok bölüme örnek teşkil edebilecek bir sistem kurduklarını söyleyen Atan, “Sıfır Atık İdare Sistemi’miz her ayrıntı en ince detayına kadar düşünülerek tasarlandı. Örneğin, kullanım dışı olan dizüstü bilgisayar ve cep telefonları elektronik atık kapsamında bedellendiriliyor. Elektronik aletlerin içlerinde bulunan pilin yahut bataryanın çıkarıldıktan sonra, dizüstü bilgisayar ve telefonlar “elektronik” atık, pilin yahut bataryanın ise “atık pil” kapsamında ayrıştırılıp başka ayrı atılması gerekiyor. Bu atıklar tehlikeli sınıfa girdiği için bu ayrıştırmanın yapılması değerli. Buna misal birçok atık için ayrıntılar düşünülerek bu sistemi tasarladık. Ekolojik istikrarın korunması için tüm canlılara ve tabiata karşı olan sorumluluğumuzla;kaynakların verimli kullanılması ve oluşan atıkların toplanarak geri dönüşüme kazandırılması tarafındaki çalışmalarımızı geliştirmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen