Sal. Haz 25th, 2024


 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ODTÜ Teknokent’te yer alan yazılım firması Parabol ve İtalya’nın Vignola Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirdiği Cermoni Projesi kapsamında Toplu Taşıma Muhtaçlık Tespiti ve Senaryo Vizyonu Belirleme Çalıştayı’ düzenlendi. 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, EIT Urban Mobility Ağı’nın açmış olduğu “Hedeflenen Proje Daveti kapsamında Parabol (Türkiye) yazılım firması ve İtalya’nın Vignola Belediyesi iştiraki ile proje başvurusu yapmış ve ‘Cermoni’ isimli proje hibe almaya hak kazanmıştı. Cermoni uygulamasıyla Antalya’da daha verimli bir toplu taşıma hizmeti için optimize edilmiş araç ve şoför sayısının çizgilere atanması, yakıt tüketimi, karbon salımı ve maliyetin düşürülmesi hedefleniyor. 

ANTALYA PİLOT ŞEHİR  

Proje kapsamında, toplu taşımadaki mevcut gereksinimlerin tespiti ve bu gereksinimlere bağlı olarak senaryo uygulamaları için vizyon belirlemek gayesiyle ‘Toplu Taşıma Muhtaçlık Tespiti ve Senaryo Vizyonu Belirleme Çalıştayı’ düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen projenin birinci çalıştayında toplu taşıma alanında çalışan ve projede yer alan paydaşlar bir ortaya gelerek, görüş alışverişinde bulundu.  

MALİYETİ DÜŞÜK VERİMLİ TOPLU TAŞIMA 

Toplu taşıma karar dayanak sistemi olan Cermoni projesi; toplu taşıma sınır planlamalarının optimize edilmesi, durak tahlili, bölge tahlili, vakit çizelgesi, şoför ve araç ataması üzere büyük data idaresi sağlıyor. Projede, Parabol firması tarafından geliştirilecek yazılım sayesinde toplu taşıma operatörlerinin farklı senaryoları tahlil etmesi, talep değişimlerinde hizmet düzeylerini optimize ederek maliyet kayıpları en aza indirmesi ve operatörlerin finansal olarak olumsuz etkilenmemesini sağlaması amaçlanmakta. Bu yazılım, Antalya’da ve Vignola’da toplu taşıma sistemlerinde pilot olarak uygulanacak. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen