Sal. Haz 25th, 2024

Seferihisar turuncu bayrama hazırlanıyor

Seferihisar’ın esaslı geleneklerinden biri olan Mandalina Şenliği’nin, bu yıl 23’üncüsü düzenleniyor. Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenecek şenlikte, birbirinden eğlenceli etkinliklere, dans şovlarına, ikramlara ve müsabakalara yer verilecek.

Seferihisar Belediyesi 23. Mandalina Şenliği hazırlıklarına başladı. 10 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek olan şenlik, Seferihisar Kapalı Pazar Yeri’nde saat 14.00’te başlayacak. Şenlik, birbirinden eğlenceli aktifliklerin yanı sıra, çeşitli dans şovları ve müsabakalara sahne olacak. Sürpriz ikramların da yapılacağı şenlikte, narenciye üretiminin dünü, bugünü ve yarını tartışılacak. Her yıl olduğu üzere yeniden şenliğin kral ve kraliçesi seçilecek. İştirakçi adayların 15 – 20 yaş aralığında olması gereken müsabakaya müracaatlar, 1 Aralık tarihine kadar Seferihisar Belediyesi Kültür ve Toplumsal İşler Müdürlüğü ve 444 7 743 (dahili:129) numaralı çizgi üzerinden yapılabilecek. Şenlikte ayrıyeten; “En Düzgün Mandalina Yarışması”, “Mandalinalı İkramlık Eşya Yarışması”, “Mandalinalı Yiyecek Yarışması” da yapılacak.

“KÖKLÜ GELENEKLERİ YAŞATIYORUZ”

Seferihisar Belediye Lideri İsmail Yetişkin, “Seferihisar’ın esaslı tarihi ve verimli toprakları var. Bu topraklarda üretim, her vakit sanatla iç içe yaşatılmıştır. Biz de ilçemizin esaslı tarihine ve geleneklerine sahip çıkıyoruz. 23 yıllık Mandalina Şenliği geleneğine de sahip çıkarak, yaşatmaya devam ediyoruz. Tüm halkımızı şenliğimize bekliyorum” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen